Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Popa: Države Zapadnog Balkana i Crna Gora moraju da se ubrzaju

Popa je istakla da su u Crnoj Gori primjetni ohrabrujući koraci kao što je međupartijski dijalog koji je doveo do imenovanja nedostajućeg sudije Ustavnog suda, kao i do načina na koji je popis pokrenut, na miran i normalan način

Ambasadorka Evropske Unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa kazala je da postoji jako pozitivna struja za proširenje EU i da svaka država Zapadnog Balkana treba da iskoristi ovu izuzetnu priliku.

Popa je gostujući u Dnevniku TVCG kazala da je današnji Samit u Briselu veoma važan za Crnu Goru i Evropsku uniju.

“Vidjeli smo ohrabrujuće korake i stvarnu politčku posvećenost. Crna Gora je i dalje usklađena sa zajedničkom vanjskom sigurnosnom politikom Evropske unije uključujući sankcije protiv Rusije”, kazala je Popa.

Popa je istakla da su u Crnoj Gori primjetni ohrabrujući koraci kao što je međupartijski dijalog koji je doveo do imenovanja nedostajućeg sudije Ustavnog suda, kao i do načina na koji je popis pokrenut, na miran i normalan način.

“Sada je cilj da se međupartijski konsenzus ojača i za buduća imenovanja i reforme”, istakla je Popa.

Naglasila je da je Crna Gora na društveno-ekonomskom nivou predložila i sastavila u rekordnom roku veoma ambicioznu reformsku agendu koja je svima dala razlog za optimizam.

“Proširenje je naša najvažnija vanjska politika. Države Zapadnog Balkana i Crna Gora moraju da se ubrzaju, jer ovo je dvosmjerna cesta, kandidati moraju da dokažu i da sprovode reforme kroz konkretne akcije”, istakla je Popa.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
14.12.2023-22:42 22:42

Sto vi mijesate drzavu CG..sa ostalim drzavama…Svaka drzava je zasebna..CG..stoji pred vrata EU..a ovi su tek poceli pregovore..Gospodjo..nemojte CG vracati unazad..i uporedjivati je sa stranim drzavama..Vi zelite da od CG..pretvorite Balkan sa genocidno-fasistickom drzavom..Molim vas pazite sta govorite..Mi smo suvererena drzava a ne zB