Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Pokret za promjene traži povećanje materijalnog obezbjeđenja porodice za 80 odsto

Kako je navela, program Evropa sad pored svih nedostatka koje nosi sa sobom zbog političkog populizma bivšeg ministra Spajića, ugrozio je one najsiromašnije građane kojima je pomoć i najpotrebnija, i na taj način stvorio još veći jaz u crnogorskom društvu.

Poslanica Pokreta za promjene Jovanka Bogavac predala je danas u skupštinsku proceduru Predlog izmjena Zakona osocijalnoj i dječijoj zaštiti kojim se traži uvećanje iznosa za materijalno obezbjeđenje porodice za 80 odsto u odnosu na sadašnju visinu materijalnog obezbjeđenja, saopšteno je izPzP-a.

Kako je navela, program ”Evropa sad” pored svih nedostatka koje nosi sa sobom zbog političkog populizma bivšeg ministra Spajića, ugrozio je one najsiromašnije građane kojima je pomoć i najpotrebnija, i na taj način stvorio još veći jaz u crnogorskom društvu.

“Kao posljedica neusklađenosti uvećanja minimalne zarade i visine materijalnog obezbjeđenja koje može ostvariti pojedinac, odnosno porodica, ova grupa ljudi gurnuta je u zonu potpunog siromaštva i ugroženo je njihovo osnovno pravo na život”, navela je Bogavac.

Ona je istakla da je Predlogom zakona predviđeno uvećanje materijalnog obezbjeđenja sa trenutnog raspona od 63.50 do 120.70 eura na raspon od 114.30 do 217.60 eura, što predstavlja povećanje od 80 odsto.

“Smatramo da je nužno usklađivanje sa minimalnom zaradom i zato je predloženo da se ovaj predlog zakona usvoji po hitnoj proceduri”, zaključila je Bogavac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve