Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

PzP: Nova vlast pod hitno da usvoji kvalitetan Prostorni plan i unaprijedi saobraćajnu infrastrukturu

''Pokret za promjene je svjestan da Crna Gora mora izvršiti potpunu i sveobuhvatnu reformu turističkog sektora, sprovesti njegovu diverzifikaciju i kroz srednjoročne i dugoročne mjere transformisati ga iz masovnog, pretjeranog i sezonskog turizma u održivi turizam, hotelskog elitnog tipa''

Rukovodstvo Pokreta za promjene, na čelu sa predsjednikom Nebojšom Medojevićem, zajedno sa kandidatima za poslanike su u sklopu izborne kampanje boravili u Budvi. Oni su iskoristili priliku da građanima Budve prezentiraju svoj izborni program Prvo Crna Gora – Reforme za spas države.

“Pokret za promjene je svjestan da Crna Gora mora izvršiti potpunu i sveobuhvatnu reformu turističkog sektora, sprovesti njegovu diverzifikaciju i kroz srednjoročne i dugoročne mjere transformisati ga iz masovnog, pretjeranog i sezonskog turizma u održivi turizam, hotelskog elitnog tipa. Pri tome, neophodno je otkloniti ili sanirati brojne limite koji determinišu održivi turizam, bilo da je u pitanju preurbanizacija na određenim lokacijama, divlja gradnja, neizgrađena i loša saobraćajna infrastruktura, nedostatak komunalne infrastukture, odsustvo upravljanja otpadom, ekološka devastacija, izražena sezonalizacija ili nedostatak kvalitetne domaće radne snage”, saopšteno je iz tog pokreta.

Zato je, kako su istakli, neophodno da nova vlast pod hitno usvoji kvalitetan Prostorni plan Crne Gore i unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu izgradnjom brze ceste od Debelog brijega do Sukobina i zaobilaznice oko Budve kako bi se rasteretile saobraćajne gužve koje uništavaju turistički imidž metropole. Takođe je neophodno hitno modernizovati i proširiti kapacitete aerodroma Tivat, kao krucijalnu vazdušnu luku za razvoj turizma na primorju.

“Kako bi umrežili turizam sa poljoprivredom i promovisali domaće proizvode, PZP će stimulativnim mjerama podsticati razvoj organske ekološke poljoprivrede u zaleđu Budve”, navodi se u saopštenju.

Nikola Vučićević, predsjednik Opštinskog odbora PZP Budva i kandidat za poslanika iz opštine Budva istakao je značaj razvoja sportskog turizma koji bi, smatra, značajno unaprijedio turističku ponudu Budve i tokom zimskih mjeseci, te očekuje da će buduća Vlada zajedno sa Opštinom Budva značajno unaprijedi sportsku infrastrukturu u Budvi, što je preduslov razvoja sportskog turizma.

Boban Stanišić, predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene i kandidat za poslanika je istakao da je Budva metropola crnogorskog turizma, u kojoj ima mjesta za sve one koji umiju, hoće i mogu da doprinesu razvoju grada. Naglasio je da su kreirali izuzetno konkretan ekonomski program, sa setom sveobuhvatnih reformi kojima će Crna Gora postati zemlja blagostanja.

“U fokusu izbornog programa Pokreta za promjene je turizam, te je mišljenja da Crna Gora mora izvršiti potpunu i sveobuhvatnu reformu turističkog sektora, sprovesti njegovu diverzifikaciju i kroz srednjoročne i dugoročne mjere transformisati ga iz masovnog, pretjeranog i sezonskog turizma u održivi turizam. Održivi turizam produkuje diverzifikaciju turističkog proizvoda,ravnomjeriji regionalni razvoj,snažnije povezuje turizam i poljoprivredu”, istakao je Stanišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
02.06.2023-14:29 14:29

…ako nova vlast Medo,ne bude proevropska i za EU ,NE trebaju nam Medo nikakvi planovi ,ni Prostorni ni Generalni —-pogledaj Medo između dvije plaže Mogren /BD/đe Svetosavska Sekta /Srbije/izgradila veliki objekat normalno bez IKAKVE DOZVOLE !
…niti u okviru tih plan.dokumenata treba infrastruktura ,SS gradi puteve ,prikljucke na ostalu inf.đe im je volja …Medo je nekad bio u časnom LSCG vidjet cemo koliko je njemu stalo do nekad njegove CG …