Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Pokrenuta peticija: Ivanović da uputi protestnu notu Srbiji zbog Šešeljeve knjige i grubog vrijeđanja Vuksanović Stanković

Pokrenuta je online peticija u kojoj se traži da ministar vanjskih poslova Filip Ivanović uputi protesnu notu Srbiji zbog objavljivanja knjige Vojislava Šešelja kojom se na najgrublji način vrijeđa bivša poslanica Skupštine Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković

Pokrenuta je online peticija u kojoj se traži da ministar vanjskih poslova Filip Ivanović uputi protesnu notu Srbiji zbog objavljivanja knjige Vojislava Šešelja kojom se na najgrublji način vrijeđa bivša poslanica Skupštine Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković.

Tekst peticije prenosimo u cjelosti:

Poštovani Ministre vanjskih poslova Crne Gore,

S obzirom na nedavno objavljenu knjigu autora Vojislava Šešelja pod nazivom “Montenegrinska kurveštija Draginja Vuksanović”, želimo Vas obavijestiti o ovom neprimjerenom i uvredljivom djelu koje direktno napada dostojanstvo nekadašnje poslanice Draginje Vuksanović Stanković, ali i Skupštine i države Crne Gore.

Ova knjiga ne samo da predstavlja grubo vrijeđanje ličnosti gospođe Vuksanović već i pokušaj omalovažavanja institucija i ugleda naše zemlje. Smatramo da je ovakav primitivan pristup neprihvatljiv i suprotan temeljnim principima poštovanja ljudskih prava, demokratije i međunarodnih normi.

Podsjećamo da u proteklom periodu, 43. Vlada Crne Gore na čelu sa Dritanom Abazovićem, svojim nečinjenjem i relativizacijom nije vršila svoju osnovnu funkciju zaštite građana i ugleda države. Time se dao legitimitet daljem brutalnom odnosu javnih ličnosti iz Srbije prema subjektima iz Crne Gore.

Nažalost, svjedočili smo nedobronamjernom odnosu zvaničnih organa Republike Srbije tj. neprikladnim tretmanom naših javnih funkcionera i državljana prilikom prelaska graničnih prelaza sa Republikom Srbijom.

U svjetlu ovog događaja, zahtijevamo da preduzmete odgovarajuće korake kako biste zaštitili dignitet ne samo gospođe Vuksanović Stanković, već i ugleda naše države. Očekujemo upućivanje protesne note Republici Srbiji, izražavajući snažan protest povodom ovog neprimjerenog čina.

Osim toga, očekujemo od Vas da pokrenete inicijativu prema nadležnim institucijama Crne Gore za zabranu uvođenja spornih naslova na teritoriji Crne Gore čiji je izdavač Srpska radikalna stranka, a distributer izdavačka kuća Narodna knjiga iz Beograda.

Prihvatanjem da prodaje pomenuto djelo Vojislava Šešelja, izdavačka kuća Narodna knjiga, prekršila je sva etička načela i na direktan način učestvovala u povredi dostojanstva Draginje Vuksanović i ugleda države Crne Gore.

Očekujemo da ćete Vi lično i ministarstvo kojim rukovodite, preduzeti neophodne korake kako biste zaštitili integritet naših građana, kao i dignitet institucija i ugled države Crne Gore. Unaprijed zahvaljujemo na Vašoj pažnji i brzom djelovanju u vezi s ovim pitanjem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
12.11.2023-21:46 21:46

Dobro je sto je pokrenuta peticija..iako smo mi svi crnogorci napadnuti od rezima Srbije..a i od ove nove vlade…

Tara
12.11.2023-22:25 22:25

Pop Micovic..je slican Seselju..naime..ovaj pop..ismijava crnogorce u svojoj vlastitoj drzavi..njegov govor mrznje je neprihvatljiv…

Filip
12.11.2023-23:30 23:30

Kakve veze ima drzava sa individuom. Da posalje Srbija protestnu notu zbog portala aktuelno.me . Saka jada moja pljuje sve redom. A ti Tara licno, tebi je pamet napadnuta od neizlecive bolesti na rodjenju. Usjedjelics bez mozga

Tara
13.11.2023-10:22 10:22
Reply to  Filip

Mrs..seseljevac!

omasritse
13.11.2023-00:09 00:09

Sve šešeljwvce i u CG i u SRB r.a..ooorit kao nekad Osmanlije. Koji su za ove bili gospoda.

SuperHik
13.11.2023-00:32 00:32

Kmečanju nikad kraja ..

Krsto
13.11.2023-01:13 01:13

Najveca kurvestija dusa prodana opozicija svakoj opoziciji dezurna kucka pseto svakoga ko je na vlasti lazna srBkinja Seseljuga Vojka Balerina iz Zenice… Ludi Voja je zavrsio fakultet za spijune UDBE tzv ONO I DSZ iliti predvojnicku obuku…Na pravni fakultet je poslat po zadatku..Dobio je laznu biografiju lazni izvod iz knjige rodjenih lazne diplome lazni doktorat koji je za njega na brzinu napisao njegov sef Atif Purivatra..Ludak je rodjen 1952 u Nevesinju i taj podatak jos uvijek stoji u knjizi rodjenih…Ali mu je UDBA napisala da je rodjen 1952 da bi ispao mladji DR-Ekavac od Emila Vlajkija takodje UDBASA…Onda je glimuo… Pročitaj više »

COL
13.11.2023-09:43 09:43

Naaaarod davno reče,,ćutanje je znak odobravanja”.
Ćute:
Predśednik države, predśednik skupštine, predśednik vlade, potpredśednik predśednika vlade kao i svi potpredśednici vlade, ministri: pravde, vanjskih, unutrašnjih poslova, kao i dvojac tinjalica i neznalica, ćute pognute glave najvjerovatnije u strahu da ih voja balerina ne primijeti ni da su živi, a kamoli da smiju žvaknuti. Na ovi lijepi njegošev sunčani dan treba reći: Ko od stra mre za dušu mu prde…

COL
13.11.2023-10:14 10:14

Televizija Crne Gore jutros u svojim vijestima Vojislava Šešelja nazivaju ,,Haški osuđenik” umjesto pravim imenom osuđeni ratni zločinac. Neodoljivo podśeća na vojvodino nazivanje Mila Božovića ,,spuški utamnjičenik”