Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

PLAN EVROPE SAD I BEOGRADA ZA ”KRAĐU VIJEKA”: Crna Gora ide u ”srpski svet”, ekonomski u bankrot, a sva dobra će rasprodati Srbiji!

''Spajić, kao blizak saradnik Siniše Malog, priprema da Srbija kupi Luku Bar, Željeznicu, da kupe pravo od Crne Gore da grade hidroelektranu 'Buk bijela' čime će uništiti kanjon Tare. U paketu su naravno i EPCG i CGES. Aerodromi će otići partneru Dritana Abazovića iz Albanije. Ostaje još obala koja će se prodavati u bescjenje. To nije samo slom Crne Gore, to je otuđenje čitave imovine jedne države. Politički Crna Gora ide u 'srpski svet', a ekonomski u bankrot. To je plan tri mlada 'eksperta' Milatovića, Spajića i Starovića''

Crnoj Gori već uveliko su otvorena vrata ”srpskog sveta” i integracija u okvire ovog velikodržavnog projekta vidljiva je u gotovo svakom segmentu društva – od politike, preko medija, kulture pa sve do najbanalnijih stvari kao što su imena ulica u pojedinim crnogorskim opštinama.

Ipak, završni udarac koji bi potpuno obesmislio državnost Crne Gore i učinio je ekonomski zavisnom od zvaničnog Beograda i njima bliskih zapadnih lobija, treba da zada populistički pokret ”Evropa sad” (PES) koji pred izbore 11. juna ima najviše izgleda da postane najjači politički subjekt na tržištu.

Lider PES Milojko Spajić i novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, zahvaljujući podršci američkih lobija, takozvane SPC i zvaničnog Beograda izveli su nezapamćenu populističku prevaru u vidu programa ”Evropa sad”. Preko noći su od anonimnih i neuglednih apostola vjerskog ekstremiste Zdravka Krivokapića, postali nove mlade nade crnogorske političke scene i zahvaljujući masovnoj korupciji birača putem sumnjivog zaduživanja od 750 miliona, predstavljaju glavne favorite na predstojećim izborima.

Bank of America i ”srpski svet”

Upravo je plan nosilaca ”srpskog sveta” i njihovih veza u zapadnim lobijima da preko novog enormnog zaduženja zadaju završni udarac i onako klimavoj ekonomskoj nezavisnosti Crne Gore, nakon čega bi država bila zrela da padne u krilo ovog velikodržavnog projekta.

Kako su kazali dobro upućeni izvori Portala Aktuelno, Spajić i Milatović planiraju da se nakon izbora 11. juna, kada računaju da će preuzeti vlast, zaduže još nekoliko stotina miliona eura. U tom poslu učestvuje zvanični Beograd, koji je ovoga puta podržan od snažnih američkih lobija i Bank of America.

Miloš Starović: Veza Spajića i Milatovića sa zapadnim finansijskim lobijima i ”srpskim svetom”

”Milatovića i Spajića savjetuje Beograđanin Miloš Starović koji je visoko pozicioniran u Bank of America. Nakon prvog zaduženja i povećanja crnogorskog spoljnog duga za 750 (890 miliona sa kamatama) miliona eura, Milatović i Spajić pokušavaju da dobiju još jedan kredit u visini od nekoliko stotina miliona eura preko Starovića. I na prvom kreditu su Spajić i Milatović uzeli masnu proviziju, a sada će se ponovo obogatiti na novom kreditu”, kazali su naši dobro upućeni izvori.

Upozoravju da je Starović, iako povezan sa Amerikancima, takođe debelo umrežen sa rusko-srpskom klerikalno-nacionalističkom linijom.

”Starović je oženjen Ruskinjom (ime i prezime poznato redakciji), a u kumovskim odnosima je sa srpskim princem Filipom Karađorđevićem koji je prošle godine dolazio u Crnu Goru i lobirao za izgradnju kapele na Lovćenu. Otac Starovićeve žene je u akademskim krugovima Rusije, inače blizak Vladimiru Putinu. Starović je takođe blizak najortodoksnijoj struji SPC ”, navode naši izvori.

Novi kredit i krađa vijeka!

Kako ističu naši izvori, upravo je Starović pogurao prvi kredit od 750 miliona koji je ugovoren još dok vlada Zdravka Krivokapića i nije bila zvanično izabrana.

Lider Pokreta ”Evropa sad” Milojko Spajić u jednom beogradskom restoranu sjedi sa srpskim ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem

”Starović će opet dati ponudu za kredit Crnoj Gori preko Spajića i Milatovića. Nedelju dana prije predsjedničkih izbora bio je u Crnoj Gori i sastao se sa Milatovićem koji je obećao da će uskoro Evropa sad uzeti premijera. Ako Evropa sad uzme premijera nakon 11. juna, što je izvjesno, insistiraće da se što prije uđe u aranžman oko novog nepovoljnijeg zaduživanja za Crnu Goru. Ideja je jednostavna, da se Crna Gora uvede u bankrot kako bi družina rasprodala sva dobra Srbiji”, rekli su naši izvori.

Ističu da je taj posao – ”krađa vijeka”!

”Spajić, kao blizak saradnik Siniše Malog, priprema da Srbija kupi Luku Bar, Željeznicu, da kupe pravo od Crne Gore da grade hidroelektranu ‘Buk bijela’ čime će uništiti kanjon Tare. U paketu su naravno i EPCG i CGES. Aerodromi će otići partneru Dritana Abazovića iz Albanije. Ostaje još obala koja će se prodavati u bescjenje. To nije samo slom Crne Gore, to je otuđenje čitave imovine jedne države. Politički Crna Gora ide u ‘srpski svet’, a ekonomski u bankrot. To je plan tri mlada ‘eksperta’ Milatovića, Spajića i Starovića”, navode naši izvori.

Ako tome dodamo da su Zakonom o slobodi vjeroispovjesti i takozvanim temeljnim ugovorom sa SPC najvrijednija kulturna i duhovna dobra već predata okupatorskoj ispostavi Srbije, onda je jasno kakav scenario čeka Crnu Goru i da je integracija u ”srpski svet” već uveliko odmakla.

Zaduživanje i Spajićeva korupcija

Podsjetimo, Milojko Spajić će ostati upamćen kao čovjek koji je uz krajnje sumnjive okolnosti, ugovorio zaduživanje Crne Gore od 750 miliona eura (vraćamo oko 890 miliona sa kamatama) i to prije nego mu je zvanično počeo mandat u vladi!

NIŠTA BEZ SPC: Grigorije Durić – pop, biznismen i plejboj

Portal Aktuelno početkom prošle godine je pisao da u određenim uskim poslovnim krugovima kruži priča da je Spajić oko devet miliona eura provizije za to zaduživanje podijelio sa dva srpska biznismena i visokim funkcionerom takozvane SPC,  popom Grigorijem Durićem. Ove navode Spajić nikada nije demantovao.

Treba podsjetiti da je Spajić pripremao tajno zaduživanje Crne Gore od 900 miliona eura, a u tom subverzivnom poslu, da je uspio, posrednik bi mu bio niko drugi do predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

28 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnjak
21.04.2023-11:35 11:35

Pa normalno. Jesmo li to tek sad ukapirali? Sad će neki drugi političarčići bolje živjet, a narod nek se navikava. To mnogima neće teško pasti, pa nek se preci prevrću u grobovima.

Merlin
21.04.2023-16:58 16:58
Reply to  Crnjak

Sasvim logično, jer oni koji dobiju vlast bolje žive od onih koji nemaju vlast. Uvek bilo i biće …

Robert
21.04.2023-12:03 12:03

Aka je ovo tacno onda ce glavni protagonisti morati da se kriju u misje rupe a I tamo ce bit nadjeni.

Pe Pera
21.04.2023-12:04 12:04

Ha ha ah, američki lobi koji podržava SPC i Srbiju?! Pa ovo je komedija….. Jel neko vjeruje u ove gluposti? Albanci i srbi uništavaju crnogorce… hahahahah uz pomoć amera, hahahahaha
Svaki dan mi počinje vicotekom iz aktuelno… hahahaha

Krsto
22.04.2023-04:11 04:11
Reply to  Pe Pera

E pa da nije bilo tog lobija ne bi bilo ni 4 godine embarga na uvoz oruzja samo za Bosnjake..Niti bi taj lobi zaustavio Armiju BIH ispred same Banja Luke…Nije tesko pogoditi sta je Vucic [Musliu ] objecao tom lobiju u zamjenu za prizanje Kosova..Srpska vojska vec vjezba po NATO programima a Bosna je ionako u ANP NATO [Buduci clan] .Srbija proizvodi oruzje [Granate 105 122 i 155 mm] koje idu za Ukrajinu…Zapad je pak objecao Srbiji Crnu Goru na tacni a Ediju Rami Ulcinj…Ali oni prave racun bez krcmara.. Bosna je bila medjunraodno priznata da bi se pomoglo Hrvatima… Pročitaj više »

Crnogorka
21.04.2023-12:29 12:29

VUCIC JE PREKO SVOJIH PULENA NAPRAVIO ZAJAM SPAJICU I MILATOVICU UZ POMOC ABAZOVICA. PO MOM MISLJENJU A I TVRDIM SVI SU UZELI PROCENAT. PITANJE JE ZASTO SU UZELI ABAZOVIC, KRIVOKAPIC, SPAJIC, MILATOVIC. CRNU GORU SU TAKO PRODALI I TO NA NACIN STO SMO DUZNI NE MOZE SE VRACAT DUGOVI I ONDA SRBIJA STUPA NA SNAGU TAKO STO CE DA ONA “POZAJMI “NOVAC CG. I STO ONDA E ONDA STUPA NA SNAZI ODUZIMANJE LUKE BAR, SOLANU, ZELJEZARU, ELEKTROPRIVREDU, ZELENIKU, LUKU KOTOR, .. . A AERODRUME CE ISTO ONI UZETI JER NECE DOZVOLITI ALBANCU TJ. ABAZOVICU DA UZME AERODRUME. POSTAVLJA SE PITANJE… Pročitaj više »

Podgoričanka
21.04.2023-12:38 12:38

Samo glasači ES ne vjeruju u ovo, ali ovo nam je sudbina, pa glasajte glupi i zavedeni narode.

Murlan
21.04.2023-12:55 12:55

Mazda sms mi ovo i zasluzili sa nedjelovanjem-sve smo adute bacili u pricu i Mila koji je kunovao svemu ovome, surujuci sa svetosavskom crkvom-njemu na obraz

Dzejkob i Mickej
21.04.2023-13:07 13:07

Odlican tekst! Pravi istrazivacki poduhvat, ocekujem da ostali portali prenesu!

Life
21.04.2023-13:55 13:55

Starović je amater kojeg je uškopio Escobar.

Nevažan…

A Spajkijevcima treba mlrd čitava….

Life
21.04.2023-13:56 13:56

A Spajićevci nemaju plan… Bataliti davati im na ozbiljnosti kad ako što preziru je ozbiljnost…

Neko Tamo
21.04.2023-15:57 15:57

To se znalo odavno
E zato ovih 15 posto nadam se da znate da je to samo vucicev projekat da se ugasi crna gora
Treba zabraniti tu partiju a funkcionere protjerati

Merlin
21.04.2023-16:57 16:57
Reply to  Neko Tamo

Sasvim logično i demokratsko rešenje: zabraniti i proterati. Treba li da se i streljaju ili vešaju jer nisu po tvojoj volji ? :)

Neko tamo
21.04.2023-15:59 15:59

Ustanimo Crnogorci i manjine ne dajmo drzavu svetosavskim gamadima

Merlin
21.04.2023-16:55 16:55
Reply to  Neko tamo

Opet si se digao na zadnje noge, ko ti drma kavez ?

tivatski58
24.04.2023-20:57 20:57
Reply to  Merlin

MERLINE TI SI KAKAO

Merlin
21.04.2023-16:51 16:51

Hrvatska je u procesu privatizacije u Srbiji kupila preko 200 firmi, fabriku cementa, uljare, itd., stranci su otvorili preko 200 svojih fabrika, pa država nije propala, naprotiv. Propašće Crna Gora ako Srbija kupi neke firme ? Kakva glupost.. :)

tivatski58
24.04.2023-20:57 20:57
Reply to  Merlin

VI GLUPOST

Kotorart
21.04.2023-17:20 17:20

Starović je prepredeni hercegovsc kao i Spajić. Za Hercegovce je Kralj Nikola I vladar i Gospodar Crne Gore imao samo negativno mišljenje. I ne bez razloga jer su uvijek pokušali da prevare i iza ljedja da osramote staroga kralja.
Iako ih je uvijek pomagao od crkavice koje je imao.

Neko Tamo
21.04.2023-17:33 17:33

@Merlin Merline trenutno realno stanje sve govori ovo ne govorim ja ili portal nego se sve vidi unaprijed A vidjeli smo povjedu milatovica kako se proslavila i sta nas ceka u slucaju da srpski blok pobjedi A PES je vucicev projekat znaci nije ni stranka cak da se zaduze povecaju plate a zapravo ce bit stetno da se kupi odlucujuci broj glasova da bi srpski blok pobjedio i ugasio drzavy I evo cim je sad taki ovi iz PES kazu bankrot na ljeto E zato samo taj projekat zabraniti a ne df demokrate uru jer bez tog projekta tvoji iz… Pročitaj više »

Jesus is light love
21.04.2023-19:03 19:03

MOLIM PORTAL ALTUELNO DA OBJAVE FASISTICKE I MONSTRUOZNE PRIJETNJE KOJE OBJAVLJUJE MILOS OSTOJIC KOJI RADI U LUKU BAR NA VISOKOJ POZICIJI,KAZE DA CE DA CERA BOSNJAKE I MUSLIMANE,PITAM JEL ISTINA DA MU CRKVA SRBIJE PLACA KA STO SE SPEKULISE PO TVITERU DA PRIJETI UOCI BAJRAMA,MOLIM VAS OBJAVITE NJEGOVE OBJAVE SA INSTAGRAMA,OCELI REAGOVAT TUZILASTVO NA GOVOR MRZNJE ILI JE I TU NJEMU RECENO DA MOZE DA RADI STO OCE ISTO KA ONI MALOLJETNICI STO PREBISE MLADE DECKE IS SARAJEVA

Tara
21.04.2023-19:25 19:25

Spajic ima dvojno drzavljanstvo..on ne bi smio da uopste djeluje u drzavu CG..a ovaj zvani Jakov,..kao buduci Pres'ednik CG ne smije da bude koruptan..niti da radi na stetu drzave CG..Drugo,opozicija zna koji su planovi EU-sad..cetnik sad..muckaros sad..kriminalac sad,,itd..oni bi trebali na vrijeme..da stopiraju propast..Ovaj zlocin se ne smije hladnokrvno gledati..ako je drzava u opasnosti..Drzava..sudstvo mora djelovati..i aktere uhapsiti..bez obzira..sto ih je kriminalni potplaceni..narod birao..Drzava je numero 1..

Fana
21.04.2023-19:50 19:50

Milos Ostojic prijeti etnickim progonom muslimanima a institucija ombdusmana cuti,sram vas bilo,treba bolesnika u spuz

Hahaha
21.04.2023-22:37 22:37

Hahahaha

zorz
21.04.2023-23:12 23:12

kad je DJukanovic dobro zivio i njegovi komuovi prijatelji nek sad zivi i neko drugi… meni je samo zao vas koji ste zaostali malo i koji mislite da je DPS dobra varijanta za drzavu a PES nije. Eto DPS nije krao , nije se zaduzivao nije pravio milion gresaka itd itd.
da nije povecana plate Evropom Sad ljudi ne bi imali ljeba da jedu
Nije inflacija zbog toga vec zbog rata u Ukrajini. Skapirajte da mi nismo nezavisna drzava nikad bili
Nemamo svoju proizvodnju hrane i sve uvozimo , apsolutno sve

Zeco
22.04.2023-11:23 11:23

Trazili ste,gledajte.Sami smo krivi za ovo sto nam se desava.Moglli smo se svi ujediniti i glasati za Djukanovica ili Draginju i do ovoga nebi dolazilo.Ne mogu nikako shvatiti da od 600 hiljada Crnogoraca samo 130 hiljada je glasalo za Djukanovica.Kao da je on bio u pitanju a ne opstanak Crne gore,Tolika ravnodustnost je za nevjerovat.Vidjesmo lijepo kako se svi neprijatelji Crne gore udruzise i pobjedise na izborima,Pa kakvu nam proslavu priredise sa cetnickim folklorom..Dozvoljavamo da oni svoje planove sprovode bez ikakvh smetnji .Sad su na redu parlametarni izbori i zadnja nam je sansa da spasimo nasu domovinu. ali sam velki… Pročitaj više »

VRIJEME RASPLETA: Ukoliko se Spajić i PES ne otrgnu od Beograda, Crnu Goru čeka ’’crni scenario’’ | Skala radio
16.05.2023-11:54 11:54

[…] Portal Aktuelno već je pisao što bi to značilo za Crnu Goru. Ovom prilikom samo ćemo ponoviti da bi savez sa Beogradom značio kao prvo – priprema da Srbija kupi Luku Bar, Željeznicu, da kupe pravo od Crne Gore da grade hidroelektranu ‘Buk bijela’ čime će uništiti kanjon Tare. […]

VRIJEME RASPLETA: Ukoliko se Spajić i PES ne otrgnu od Beograda, Crnu Goru čeka ’’crni scenario’’ - Voice of Montenegro
16.05.2023-12:00 12:00

[…] Portal Aktuelno već je pisao što bi to značilo za Crnu Goru. Ovom prilikom samo ćemo ponoviti da bi savez sa Beogradom značio kao prvo – priprema da Srbija kupi Luku Bar, Željeznicu, da kupe pravo od Crne Gore da grade hidroelektranu ‘Buk bijela’ čime će uništiti kanjon Tare. […]