Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

MISTER PROCENAT: Spajić sa trojicom biznismena podijelio proviziju od oko devet miliona, Krole ga upoznao sa Vučićem!?

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, u određenim uskim poslovnim krugovima kruži priča da je Spajić oko devet miliona eura provizije podijelio sa srpskim  biznismenima Vukom Hamovićem, Zoranom Koraćem i Grigorijem Durićem koji je sticajem okolnosti i visoki funkcioner paravjerske, finansijsko-političke organizacije koja se vodi pod imenom Srpska pravoslavna crkva (SPC)!

Crna Gora ovih dana je poprište društvenog fenomena koji je nezapamćen u istoriji moderne politike, gdje članovi izvršne vlasti izlaze na ulice i brane fotelje na koje su zasjeli iako im niko direktno na izborima nije dao legitimitet da u njih sjednu.

Jedan od najglasnijih u protestima protiv sve izvjesnijeg formiranja manjinske vlade je odlazeći ministar finansija Milojko Spajić, koji se prije par dana vratio iz posjete Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gdje je, kako smo već pisali, lobirao da izbjegne krivičnu odgovornost za malverzacije u krajnje sumnjivom zaduživanju od 750 miliona eura u decembru 2020. godine.

Javnost već mjesecima spekuliše o umješanosti Spajića i određenih lica u koruptivne radnje prilikom  emisije državnih obveznica i zaduživanja države.

Nebojša Medojević: Mjesecima govori o kriminalnim radnjam prilikom zaduživanja države

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević već duže vremena tvrdi da je Spajić prilikom zaduživanja države, dao posao investicionim bankama, direktnom pogodbom i to preko svojih ličnih poznanika, od koga su banke i advokatske kancelarije i nepoznati subjekti, zaradili proviziju od preko pet miliona eura!

Devet miliona podijeljeno na četiri dijela

Cifra koja se pominje kada je u pitanju ”provizija” odnosno procenat prilikom zaduživanja države je mnogo veća od pet miliona eura, jer, kako se spekuliše u uskim biznis krugovima, Spajić i još tri osobe podijelili su devet miliona provizije prilikom zaduživanja države u decembru 2020. godine.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, u određenim uskim poslovnim krugovima kruži priča da je Spajić oko devet miliona eura provizije podijelio sa srpskim  biznismenima Vukom Hamovićem, Zoranom Koraćem i Grigorijem Durićem koji je sticajem okolnosti i visoki funkcioner paravjerske, finansijsko-političke organizacije koja se vodi pod imenom Srpska pravoslavna crkva (SPC)!

Grigorije Durić: Voli luksuzan život, ali važi za veoma lošeg biznismena

Grigorije Durić je odavno poznat po svojim biznis poduhvatima, mutnim finansijskim radnjama i finansijskim spekulacijama, pa nije ni čudo što je učestvovao u ovom poduhvatu. Durić je poznat po biznisima sa hotelijerstvom, poljoprivredom i proizvodnjom vina koji nijesu bili baš uspješni. Kako su pisali pojedini mediji ostavio je velike dugove nakon odlaska sa čela zahumsko-hercegovačke eparhije, gdje je, kako su navodili mediji, baratao sa velikim sumama novca.

Uloga Hamovića je bila da kao ugledni biznismen organizuje zaduživanje jer, grupa diletanata oko Spajića to nije znala da uradi.

Zoran Korać, kontroverzni biznismen, nekadašnji savjetnik Milorada Dodika, bio je često na usluzi vlastima u Beogradu, pa i u slučaju Spajića kojem je ”završio” da mu ”stručnjaci” iz Beograda pomognu u izradi kontroverznog i veoma riskantnog programa ”Evropa sad”.

Spojio Spajića sa Vučićem preko Kroleta

Mediji u regionu su pisali da je Zoran Korać, porijeklom Bjelopoljac, dugi niz godina na planu „raznih poslova“ najznačajniji Dodikov igrač.

Korać se u krugu bliskih prijatelja hvalio kako je, uz prijateljsku pomoć jednog crnogorskog biznismena koji se bavi građevinartsvom, ,,završio prolaz do Vučića” ministru Milojku Spajiću.

Kako saznaje portal Aktuelno, biznismen koji je posredovao u upoznavanju Spajića sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem je Željko Mišković zvani Krole, vlasnik firme Kroling iz Danilovgrada.

Aleksandar Vučić: Šta je sve Spajić obećao da će učiniti za njega?

”Mišković, navodno crnogorski biznismen, koji sjedi ne na dvije nego na koliko je potrebno stolica zavisno od interesa, upoznao je Spajića preko Zorana Koraća sa Aleksandrom Vučićem. Detalje njihovih dogovora i zakulisnih radnji tek će biti predmet istrage nakon pada trenutne vlade”, rekli su naši izvori.

Treba podsjetiti da je Spajić, kako smo ranije pisali, pripremao tajno zaduživanje Crne Gore od 900 miliona, a u tom subverzivonom poslu posrednik bi mu bio niko drugi do predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posao za nezavisno tužilaštvo

Kako je portal Aktueno nedavno pisao, Spajić je boravio u višednevnoj posjeti Americi da bi pokušao da izlobira izbjegavanje krivične odgovornosti koja ga čeka nakon sasvim izvjesnog pada vlade u kojoj je ministar!

Spajić je svjestan da nakon skorog pada vlade neće moći da sakrije tragove svojih malverzacija i kod njega je sve izraženiji strah da bi mogao da bude uhapšen i procesuiran. Zato se ovako grčevito bori za ostanak u fotelji.

Pojedini poslanici iz trenutne vladajuće koalicije, prije svih lider PzP-a Nebojša Medojević već duže vremena potenciraju priču o krivičnoj odgovornosti Spajića za krajnje sumnjive okolnosti koje prate zaduživanje od 750 miliona eura koje je ugovoreno i prije nego je mandat, sada već odlazeće vlade, i započeo.

Ako želite da se predmet zaboravi povjerite ga odlazećem GST-u Milivoju Katniću: Da nije slučaj Spajić završio ”po fioka”?

U svakom slučaju , ovo će biti najbolji ispit za novo Specijalno tužilaštvo i novog Glavnog specijalnog tužioca, koji će doći nakon odlaska duboko kompromitovanog odlazećeg GST-a Milivoja Katnića. 

U.P.A.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
25.01.2022-12:07 12:07

Zasto ovo nije na naslovnoj stranici portala?Ovu bagru treba raskrinkavati i danju i nocu.

Vule
25.01.2022-14:33 14:33

Sud sud sud….ODMAH

Moskwa
25.01.2022-17:54 17:54

E moj Ćoćo , a koliko je bilo provizije od Avale…. davno smo Rusi bili….

Sara
25.01.2022-20:29 20:29

Ovaj Spajis jedan veliki Hohstapler….ukrasti..tolike milione..pa ih podijeliti sa popom Gligorijem..i savjetnikom Dodika…su za mene kriminalci..

Oni ce svi jednog dana doci pred sudom pravde..

PLAN EVROPE SAD I BEOGRADA ZA ”KRAĐU VIJEKA”: Crna Gora ide u ”srpski svet”, ekonomski u bankrot, a sva dobra će rasprodati Srbiji! | Skala radio
21.04.2023-11:30 11:30

[…] Portal Aktuelno početkom prošle godine je pisao da u određenim uskim poslovnim krugovima kruži priča da je Spajić oko devet miliona eura provizije za to zaduživanje podijelio sa dva srpska biznismena i visokim funkcionerom takozvane SPC,  popom Grigorijem Durićem. Ove navode Spajić nikada nije demantovao. […]