Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

DA LI JE PREMIJER ZNAO ZA SPAJIĆEVU VELEIZDAJU ”Ne kvarite mi ovo za kredit, sve sam dogovorio sa Vučićem”!?

Medojevićeve optužbe nijesu daleko od istine jer je ministar Spajić, kako saznaje portal Aktuelno, pripremao tajno zaduživanje Crne Gore od 900 miliona, a u tom subverzivnom poslu posrednik bi mu bio niko drugi do predsjednik Srbije Aleksandar Vučić! Kako saznajmo, Spajić i pored protivljenja DF-a i dalje lobira za ovaj aranžman koji bi Crnu Goru gurnuo u dužničko ropstvo. Pitanje koje se nameće je da li je Spajić ovo radio na svoju ruku, ili je akciju veleizdaje koordinirao sa premijerom Zdravkom Krivokapićem?

Teokratsko-izdajnička vlada na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem pokazala je proteklih nešto više od pola godine kako u praksi izgleda politički anarhizam nastao kao posljedica neznanja i subverzivnih aktivnosti.

Nakon nedavne sjednice Skupštine na kojoj je izglasana Rezolucija o Srebrenici i smijenjen ministar negator genocida Vladimir Leposavić, vlada samo formalno postoji, a faktički je pala jer nema podršku većine konstitueneta vlasti.

Demokratski front je već duže vremena u otvorenom političkom ratu sa Krivokapićevom vladom i njenim nalogodavcima iz paramedijskog sektora. Posebno teške optužbe na račun premijera i ministra finansija Milojka Spajića iznosi lider Pokreta za promiene (PzP) i funkcioner DF-a Nebojša Medojević koji je nedavno čak poručio da treba ”srušiti Vladu i spriječiti međunarodnu kriminalnu grupu da tajno zadužuje zemlju”.

Milojko, srediće ti Vule kredit, ne brini

Tvrdnje Medojevića mnogi su pripisivali njegovoj sklonosti da u pojedinim segmentima svojih javnih nastupa pomalo preuveličava i senzacionalizuje stanje u određenim oblastima društveno-političkog djelovanja.

Spajić pripremao veleizdaju?

Međutim, optužbe lidera Pokreta za promjene nijesu daleko od istine jer je ministar Spajić, kako saznaje portal Aktuleno, pripremao tajno zaduživanje Crne Gore od 900 miliona, a u tom subverzivonom poslu posrednik bi mu bio niko drugi do predsjednik Srbije Aleksandar Vučić!

Sjednica Skupštine na kojoj se glasalo o budžetu, Rezoluciji u Srebrenici i razrješenju Leposavića, kasnila je više od tri sata, a kako saznajemo razlog je žestoko nezadovoljstvo ministra Spajića što DF nije podržao amandman na Zakon o budžetu kojim bi se omogućilo zaduživanje od dodatnih 900 miliona.

”Spajić je bio revoltiran, a takođe i premijer i svi funkcioneri Vlade koji su ugovarali ovaj sumnjivi dil. Ministar je bio žestoko razočaran kada mu ovaj amandman nije prošao”, rekli su naši izvori iz više političkih partija koje su prisustvovale sjednici Odbora održanoj prošlog četvrtka.

Kako nam je saopštilo više sagovornika bliskih Demokratskom frontu, Spajić je bio toliko očajan u želji da se ovaj amandman usvoji, da je u skupštinskom restoranu priznao akt veleizdaje!

Milojko Spajić: Kredit je odličan, vjerujte mi, bez majke kad se kunem!

”U restoranu Skupštine Spajić je kazao u razgovoru sa više poslanika Demokratskog fronta da mu ‘ne kvare kreditni aranžman’ jer ga je, kako je kazao, dogovorio sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem”, potvrdilo je portalu Aktuleno više izvora iz DF-a.

Imena poslanika DF-a sa kojima je razgovarao Spajić poznata su Uredništvu portala Aktuelno, a saopštićemo ih u slučaju da nadležne institucije pokrenu postupak protiv Spajića za akt veleizdaje, što bi u ovom slučaju bilo neophodno ozbiljno razmotriti kao opciju.

Kako saznajemo, Spajić i pored protivljenja DF-a i neusvajanja amandmana na Budžet nije odustao od lobiranja za ovaj aranžman koji bi Crnu Goru gurnuo u dužničko ropstvo.

Aranžman sa Vučićem za dužničko ropstvo Crne Gore

Sagovornici portala Aktuelno nijesu mogli tačno da preciziraju šta je Spajić mislio pod ”dogovorom sa Vučićem”.

”Jasno je da Srbija ne bi pozajmljivala Crnoj Gori 900 miliona jer taj novac nema, ali nije isključeno da je Vučić posredovao da se po ko zna kakvim uslovima postigne dogovor za kreditni aranžman i Crna Gora gurne u dužničko ropstvo. Možda bi se tada Vučić pojavio kao spasitelj Crne Gore. Ako je to slučaj, onda ovdje imamo otvoreni akt veleizdaje i predmet koji Tužilaštvo mora da izvidi”, rekli su naši izvori.

Zdravko Krivokapić: Jedna veleizdaja manje-više, ko će sve to popamtit’

Nakon što je DF rekao da ga neće podržati, Spajić je povukao amandman na budžet koji je Ministarstvo finansija predalo Skupštini, a koji je predviđao reprogramiranje naslijeđenih kredita i novo zaduženje od 900 miliona eura.

Pitanje koje se takođe nameće je da li je Spajić ovo radio na svoju ruku ili je akciju veleizdaje koordinirao sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Medojević ”provalio” Spajića

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević već danima iznosi teške optužbe na račun Vlade, a na meti njegovih optužbi posebno su Spajić i premijer Krivokapić.

Nebojša Medojević: Da li je razotkrio detalje i ostale učesnike u Spajićevom subverzivnom planu?

Nedavno je Vladu optužio za veze sa međunarodnom organizovanom kriminalnom grupom i poručio da ”ministar Mickej umjesto ozbiljnog Predloga odluke o reprogramiranju duga od skoro  milijardu eura i detaljnog obrazloženja transakcije, sa mjerljivim parametrima, od Skupštine traži da mu ‘vjeruje na riječ’ jer je dil “neviđen”.

Medojević je možda upravo iz razloga koje smo gore naveli istakao da ”neznalice, lopovi, finansijski špekulanti i izdajnici vode državu”.

Podsjetimo, Vlada još nije bila ni izabrana u Skupštini, a do tada anonimini građanin, Milojko Spajić je, uz znanje i koordinaciju sa Zdravkom Krivokapićem,  bez odluke Vlade i Skupštine, zadužio građane Crne Gore za 750 miliona eura.

Medojević je nedavno saopštio da je već tada je bilo jasno da će dvojac Krivokapić-Spajić biti ozbiljna prijetnja po vitalne nacionalne interese i da su spremni da razore čitav sistem javnih finansija i ignorišu sva ustavna, zakonska, institucionalna ograničenja i kontrolne mehanizme.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

14 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mali Ston
21.06.2021-12:41 12:41

E dragi Crnogorci, ako vi ovo preživite sa srpskim polusvijetom, svaka vam čast. Pozdrav iz Malog Stona

Mali Ston
21.06.2021-13:50 13:50

Držite zmiju u njedrima koja se ne da vani. A zna se kako se zmija ubija.

Bilja
21.06.2021-14:11 14:11

Spajica uhapsit odmah! Sta je skoro radio u Izraelu? Kako nas je zaduzio skoro milijardu eura? On je obican prevarant i SDT treba sa njim odmah da se pozabavi! Ko zna od koga je i koliko para uzeo da unisti sve sto moze unistit?!

Rovca sa katunima bez puteva i struje
21.06.2021-15:21 15:21

Netreba kredit. Evo verovatnog rešenja.Pomirite se sa srbima i evo 400.000.000 € živih para od turista. Ukininite sankcije brackoj velikoj Rusiji i evo 500.000.000€ živog keša od turizma. U tom slučaju povećanaje mogućnost da dobijemo struju.

Pedja
21.06.2021-16:21 16:21

Prekini sa idiotskim komentarima cetniku jedan!!!

Rovca za Peđu
21.06.2021-17:05 17:05
Reply to  Pedja

Moji i od mojih sve komsije su se borili svi
na toj strani i niko se nije ogriješijo u drugom ratu.A pred njim u svim ratovima za slobodu nasega srpstva.

gagi
22.06.2021-06:10 06:10

Alooo,brzo iza kuce,skini samar “buro”i valjanje u mulinu,dok si na vrijeme “da te struja ne najezi”.

Rovca
21.06.2021-15:41 15:41

Za Mali [email protected] nasen Caru Dusanu dobilste Mali Ston i Peljesac. Ali nijeste ispostovali dogovor da ne vrsite katolicenhe srba.A dobro znate daje car čak i donirso izgradnje katoličke crkve u Dubrovniku.

Mali Ston
22.06.2021-00:23 00:23
Reply to  Rovca

Rovca, ti si nepismen pa, iz principa, nepismenima ne odgovaram argumentom. Tvoje , ali i sve srpske gluposti, raskošne su do bezumlja. Sva vaša znanja su na razini usmene predaje: S koljena na koljeno. Knjige su strano tijelo u vašim životima.

Prevlaka je nasa
21.06.2021-17:10 17:10

Zmija ne ujeda ako je ne napanes. Zato neka te zmije nek nas čuva.

Mali Ston
22.06.2021-00:26 00:26

Pusti i mokri snovi ! Nikad Srbići neće izići na Jadraansko more. Nikad ! Probali ste i dobili batine. I baš idete po – još !

Roro
21.06.2021-22:07 22:07

Crnogorski informer a bogomi i alo hahaha

gagi
22.06.2021-06:12 06:12
Reply to  Roro

A “dje si ti”jesi li iz izdajnicke druzine cetnickog pokreta URA,vi ste “lijepi”.

PLAN EVROPE SAD I BEOGRADA ZA ”KRAĐU VIJEKA”: Crna Gora ide u ”srpski svet”, ekonomski u bankrot, a sva dobra će rasprodati Srbiji! | Skala radio
21.04.2023-11:31 11:31

[…] podsjetiti da je Spajić pripremao tajno zaduživanje Crne Gore od 900 miliona eura, a u tom subverzivnom poslu, da je uspio, posrednik bi mu bio niko drugi do predsjednik […]