Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

PKS: U Skupštini izvršen državni udar

Ispred Parlamenta sinoć, kako su istakli, bio je crnogorski narod, svih vjera

Članovi Patriotrsko-komitskog saveza tvrde da je sinoć u Skupštini izvršen državni udar i provedena izdaja crnogorskih nacionalnih interesa, nakon što su usvojene izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

U tom savezu poručili su Građanskom pokretu GP URA da odbacuju njihova, kako kažu, providna i manipulativna saopštenja. Oni ističu i da parlament nije pružio priliku da se čuje glas vjernika Crnogorske pravoslavne crkve.

“Partiotsko komitski savez odbacuje providno i manipulativno saopštenje pokreta URA, sročeno radi evropske javnosti, koja, usput, uveliko slavi Božićne praznike, a u kojem kažu da je “sinoć u Parlamentu odbranjen Ustav, da je vrijeme za pomirenje i da mafija više nikada neće vladati Crnom Gorom, a da je Crna Gora konačno na putu da postane pravna država svih njenih građana. Džaba pišete filovana saopštenja, jer u njih niko ne vjeruje, čak ni vaši članovi. U Parlamentu smo svi viđeli da između vas i nas leži provalija, preko koje nema ni jednog mosta, jer ste sve grede porušili upravo vi i vaša građanka koja je kao poslanica glasala”, rekli su u Patriotsko-komitskom savezu.

Kako su ocijenili, sinoć se u Skupštini moglo vidjeti kako organizovana grupa radi.

“U Parlamentu ste dali Srpskoj pravoslavnoj crkvi da, kao strana crkva i neregistrovana zajednica u Crnoj Gori, raspolaže sa svim crnogorskim sakralnim blagom kao da je njeno. A eto, “pravični” ste. U Parlamentu niko od vaših nije pomenuo uskraćena prava crnogorskih vjernika, već ste sipali so u ranu pričom o dva oltara, na kojem nema mjesta za Crnogorce i Crnogorke. Zato ste cimentirali položaj najprivilegovanije institucije u državi-SPC”, rekli su u savezu.

Oni su ocijenili i da je vladajuća većina u parlamentu obezličila svaku instituciju države, uključujući i Državnu izbornu komisiju.

“Evo vam partneri bespravno smjenjuju i načelnika Generalštava Vojske Crne Gore, a rekoste bićete branik države i njene nezavisnosti. Da neće sad koji Pešić da stigne? A istina je žalosna jer da Crna Gora ima jake institucije, bilo bi hapšenja zbog kršenja Ustava. A nije. Čudite se i osuđujete “besprizorne povike pune vulgarizama i uvrede na račun političkih neistomišljenika”, koje ste slušali u Parlamentu juče, od strane nas, crnogorskih građana, koji su došli da vam poruče: Državu nam nećete uzeti pa da sad posmijenite sve što možete i ne možete, državu ćemo braniti od vas koji je uništavate, svim demokratskim sredstvima”, naglasili su u Patriotsko-komitskom savezu.

Ispred Parlamenta sinoć, kako su istakli, bio je crnogorski narod, svih vjera.

“Partije su zatajile, ali nas nije briga jer će nas biti opet, a vi ne možete toliko pohapsiti, ispitivati ni plašiti, koliko je nas, samoorganizovanih i spremnih da reaguju na vaša nedjela prema ovoj državi”, zaključili su u Patriotsko-komitskom savezu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve