Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Patriotsko komitski savez: Vučić, Brnabić i Selaković da se okrenu ka svojoj kući

Kako dodaju, država Crna Gora je, odlukom svoje Skupštine, dala sud o tzv.Podgoričkoj skupštini iz 1918.godine, nelegalnoj i nelegitimnoj odluci o gašenju jedne stare države, i svaki ambasador, posebno iz susjedne države, mora to imati u vidu, kada počinje svoj mandat u Podgorici

Pozivamo Aleksandra Vučića, Anu Brnabić, Nikolu Selakovića i ostale visokopozicionirane političare u srpskoj Vladi da se okrenu ka svojoj kući i da ostave Crnu Goru da, kao suverena država, rješava svoje probleme sama, poručili su danas iz Patriotsko komitskog saveza.

foto PKS

“Cinične izjave Brnabić da cijela Vlada Srbije podržava riječi putujućeg ambasadora Božovića, da je tzv. Podgorička skupština “bila slobodni izraz naroda”, nova je uvreda upućena našoj državi, a Vučićeve doskočice o brvnu i ovnovima, pa začinjeno opaskom “da ne žele da pokazuju silu”, prikrivena je prijetnja koju, s prezirom, odbijamo. Uz poruku: TU SMO”, navode u Patriotsko komitskom savezu.

Kako dodaju, država Crna Gora je, odlukom svoje Skupštine, dala sud o tzv.Podgoričkoj skupštini iz 1918.godine, nelegalnoj i nelegitimnoj odluci o gašenju jedne stare države, i svaki ambasador, posebno iz susjedne države, mora to imati u vidu, kada počinje svoj mandat u Podgorici.

“Međutim, srpski zvaničnici su se sami “izuli” izjavama kako dijele svi suprotno mišljenje, tako da Božović i nije imao puno manevarskog prostora, ako mu je tako naređeno da radi. Kasnija odluka Vlade Srbije da ne traži odlazak našeg ambasadora Miloševića, samo je pokušaj manjeg otrežnjenja “svetog Vučića”, koji zna da nekontrolisani izlivi nipodaštavanja Crne Gore i shvatanja da je to neki okrug Srbije, te nevješto utrpan u floskulu da ovdje živi 30 odsto Srba i da oni moraju da se “brinu” o njima, samo šteti pozicijama ove države kod evropskih i svjetskih krugova moći. Od kojih, usput rečeno, malo koristi ima i za Srbiju i Crnu Goru”, ističu u Patriotsko komitskom savezu.

Osvrnuli su se i na objavu evropskog komesara Olivera Varheljija koji je na Twitter-u pozdravi odluku Srbije da povuče odluku o protjerivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića, dodajući da bi i Crna Gora to trebalo da uradi.

“Pa, gospon Varhelji, neće! Jer Crna Gora nije maloumna država koja ne zna šta treba da radi, no suverena, upravo po nikad traženim uslovima suverenosti, koja već godinu prolazi kroz Vučićev velikorpski san, koji mu je počeo uoči referenduma, i još traje, jer ne želi nikako da se probudi. I Vama i njima, patriote i komite opet poručuju: Nikad više 1918.godina”, zaključuju u Patriotsko komitskom savezu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve