Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

PKS: Premijer komitama svijesno crta metu

Patriotsko komitski savez se našao među prvim okrivljenim u slučaju napada na Seada Sadikovića, čak i od premijera Crne Gore iako detalji napada nisu u tom momentu bili poznati, ističe predsjednica Patriotsko Komitskog saveza Tanja Knežević Perišić. Reporteri bez granica su komite etiketirali kao nacionaliste, a ranije izjave Sadikovića prave paralelu Srpskog sveta sa Patriotsko komitskim savezom.

Predsjednica Patriotsko Komitskog saveza Tanja Knežević Perišić u osvrtu na događaj koji je obilježio prethodnu nedjelju ističe da poruka Seada Sadikovića kako je oteta zastava na sigurnom, govori nam da on u ovom slučaju nije žrtva, i dodaje da premijer Crne Gore svijesno crta metu komitama okrivljujući ih i prije nego što su detalji napada otkriveni.

„Premijer ove države tvrdi da su Sadikovića napale komite i prije nego što su izašli bilo kakvi dokazi. To je klasično crtanje meta komitama“, ističe Perišić Knežević.
Perišić Knežević podsjeća da je Sadiković i u svojim ranijim izjavama izjednačavao komite sa „srpskim svetom“.

„Ne može se uspostavljati paralela između patriota s jedne strane i „srpskog sveta“ i koncerna Vijesti s druge. Ova bulumenta koja podržava apostolsku Vladu, izjednačavanjem komita i „srpskog sveta“ pokušava da anulira sve loše što vidimo u njihovim redovima, a o čemu ne smiju javno da govore“, dodaje Perišić Knežević.

Reporteri bez Granica su na svojoj Tviter stranici istakli da je Sadiković napadnut i povijeđen od više osoba, nazivajući pripadnike Patriotsko komitskog saveza nacionalistima.

„Niko nam ne smije ugroziti pravo na jezik, crkvu i naciju. Ako je to nacionalizam, onda svaka čast reporterima bez granica“, za Gradski radio govori Perišić Knežević.
Predsjednica komitskog saveza ističe da ako su nacionalisti zato što vole svoju državu, onda će to i nastaviti da budu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve