Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Opozicioni lideri odmah da prestanu sa ponašanjem od kojeg korist ima samo DPS

"Kolege, za koje su glasali opozicioni birači, niti jedno vaše saopštenje, niti jedan mandat u Skupštini Crne Gore ne znači svima nama ništa ako ne obezbijedimo fer i demokratske izbore, smatra Pavićević

“Nakon što su 1998. oteli vlast sa ulice sa sloganom Da živimo bolje, nijesu pominjali socijalne kartone niti narodne kuhinje već su se građani nadali obećanju iz slogana.

Danijela Pavićević

Danas vidimo da je obećanje iz slogana bilo rezervisano za jedan broj odabranih na vlasti i uz vlast.

Brojčano malo crnogorsko stanovništvo, postalo je debelo raslojeno klasno društvo pa je sa uvođenjem socijalnih kartona, trebalo da uvedu i kartone privilegovanih pojedinaca i moćnika bliskih vlasti. Umjesto toga, danas su imena “zaslužnih” pojedinaca, dobitnika kredita i stanova u medijima.

Odavno je jasno, makar meni i onima sa kojima dijelim stavove, da je vlast korumpirala većinu nosioca najviših državnih funkcija, tužilaštva, sudova, vladinih službenika pa i onih koji obavljaju nižerangirane poslove po ministarstvima.

Ova afera je pokazala da ova vlast nema ni legalitet ni legitimitet i da je on obezbijeđen javno objelodanjenim modelom korupcije na najvišem nivou”, navodi poslanica SNP-a Danijela Pavićević.

Zar u ovakvoj nepravdi očekivati bilo kakvo pravedno rješenje, pita ona.

“Kolege, za koje su glasali opozicioni birači, niti jedno vaše saopštenje, niti jedan mandat u Skupštini Crne Gore ne znači svima nama ništa ako ne obezbijedimo fer i demokratske izbore.

Zato tražim od vas da odmah prestanete sa ponašanjem od kojeg korist ima samo DPS. Da sjednemo za sto, obezbijedimo punu posvećenost ultimativnom stavu da izbora biti neće ukoliko ne budu stvoreni svi, ama baš svi, uslovi, da oni budu slobodni i fer.

Smatram da imam puno pravo i kapacitet da vas u ovom trenutku, koji je sudbonosan za Crnu Goru, pozovem na zajedničko djelovanje i na razum, jer mi većeg protivnika od ove vlasti nemamo”, kaže Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve