Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Ova zemlja srcem voli se

Od samog početka vladavine “naših” samozvanih “oslobodilaca” bilo je jasno da su na njihovom udaru građanske vrijednosti, sekularizam i multietnički sklad.

Piše. Miodrag Miko Živković

Nikada naša stvarnost nije bila tako ogoljena kao sada i dobro je što je tako.

Tražeći i u zlu neko dobro, naši stari su imali uzrečicu “nije svako zlo za zlo”. I baš je tako, jer ovo zlo koje nas je zadesilo od izbora do danas, mnogima je otvorilo oči i motivisalo ih da stanu uz svoju zemlju i zaštite njene najveće vrijednosti i tekovine.

I sam sam živio u zabludi da Crna Gora teško može imati lošiju vlast od one prethodne, koja je trajala pune tri decenije. Nažalost, shvatio sam da postoji mnogo gora, nesposobnija i opasnija.

Od samog početka vladavine “naših” samozvanih “oslobodilaca” bilo je jasno da su na njihovom udaru građanske vrijednosti, sekularizam i multietnički sklad.

Ovakvo njihovo ponašanje je kod građana koji vole svoju zemlju odmah izazvalo revolt, zebnju i strah, jer su uočavali kuda to sve vodi. Otvorenim udarom na antifašizam kao jednu od najznačajnijih tekovina ove zemlje i svih njenih naroda, naša sumorna i tužna stvarnost je ogoljena do kosti. Umjesto zebnje i straha kod većine građana se probudio prkos, otpor i otvorena spremnost zaštite svoje zemlje i svoje slobode.

Ustala je sva građanska Crna Gora i vrisnula da se do neba čuje, NE FAŠIZMU, NE TEOKRATIJI, NE NACIONALNIM PODJELAMA!

Jasno se to vidjelo u slavlju naših najvećih državnih praznika, koje je nova vlast pokušala obesmisliti. I dan nezavisnosti (21. maj) i dan državnosti (13. jul) obilježili su kao pokajanje, što je razumljivo i očekivano.

Istini za volju i oni bivši su to više slavili kao privatnu svetkovinu.

Sada su po prvi put, nakon obnove nezavisnosti građani Crne Gore uzeli stvar u svoje ruke. Sada, kao nikada ranije, probudio se taj najljepši i najplemenitiji patriotski potencijal ove zemlje. Po prvi put je sva Crna Gora vaninstitucionalno obilježila na najljepši način svoje državne praznike. Klicalo se svojoj zemlji i njenoj slobodi.

Po prvi put, nakon obnove nezavisnosti, naši zlatni orlovi sa crvenih zastava, stresli su prašinu sa svojih krila i poletjeli do neba, poručujući da se Crna Gora vratila samoj sebi i da joj niko ne može ništa.

Juče se slavilo u svim gradovima, bez politike, stranaka i interesa. Moj Kotor je bio ljepši nego ikada ranije. Ljubav prema domovini je ozarila lica naše najljepše mladosti. Kao nikada ranije su pokazali da ova zemlja srcem voli se.

I zato u ovom zlu koje nas je snašlo, veliko hvala klero-šovinističkim oslobodiocima što su ponovo probudili najljepšu patriotsku iskru slobode i ljubavi prema Crnoj Gori. Hvala im što su ponovo uspravili posrnulu Crnu Goru koja bolje i više nego ikada zna svoj slobodarski put.

I stvarno, nije svako zlo za zlo, ima tu i puno dobroga. Ponovo smo spoznali sami sebe.

Facebook

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
CavkGavran
14.07.2021-11:31 11:31

Samo budala moze da je mrzi CG je SVETSKA MILJENICA-LJEPOTICA !