Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Optužni predlozi protiv četiri osobe zbog povrede izbornih prava

Zbog krivičnih djela – povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenata o glasanju

Osnovno državno tuzilastvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku tri optužna predloga protiv četiri osobe, i to protiv M.V. i M.L. zbog krivičnih djela – povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenata o glasanju, protiv M.A. zbog krivičnog djela – povreda prava glasanja i sprečavanje održavanja glasanja i protiv B.N. zbog krivičnog djela – povreda prava glasanja.

“Optuženima M.V. i M.L. se stavlja na teret da su 30.10.2022. godine na biračkom mjestu br. 1 “Sala SO Šavnik” u Šavniku, kao članovi biračkog odbora, na protivpravan način glasača koji je upisan u birački spisak spriječili da glasa, a potom uništili neiskorišćene glasačke listiće i time spriječili održavanje glasanja na tom biračkom mjestu”, saopštila je tužilac i portparol ODT Pljevlja Nataša Bajčeta.

Prema njenim riječima, optuženom M.A. se stavlja na teret da je 30.10.2022. godine na biračkom mjestu br. 13 “Škola u Donjoj Bijeloj” u Šavniku na protivpravan način spriječio glasača koji je upisan u birački spisak da glasa i time na protivoravan način spriječio održavanje glasanja na tom biračkom mjestu.

“M.A. se stavlja na teret da je 30.10.2022. godine na biračkom mjestu br. 13 “Škola u Donjoj Bijeloj” u Šavniku na protivpravan način spriječio glasača koji je upisan u birački spisak da glasa i time na protivoravan način spriječio održavanje glasanja na tom biračkom mjestu”, istakla je Bajčeta.

B.N. stavlja se na teret da je 23.10.2022. godine na biračkom mjestu br.13″ Škola u Donjoj Bijeloj” u Šavniku na protivoravan način spriječio glasača upisanog u birački spisak da glasa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve