Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Omeragić: Nedostatak dijaloga je ključni problem crnogorskog društva

Omeragić je rekao da od izbora 30. avgusta 2020. godine Crna Gora živi u određenoj blokovskoj podjeli, a Bošnjačka stranka će, ukoliko ne dođe do dogovora oko zajedničkog kandidata opozicije, biti spremna da, kako je rekao, ima svog kandidata za predsjedničke izbore

Ključni problem crnogorskog društva u ovom trenutku je što je izostao dijalog. Crna Gora se mjesecima nalazi u institucionalnoj i političkoj krizi, a put za izlaz je trebao biti dijalog, rekao je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj televiziji.

Omeragić je rekao da od izbora 30. avgusta 2020. godine Crna Gora živi u određenoj blokovskoj podjeli, a Bošnjačka stranka će, ukoliko ne dođe do dogovora oko zajedničkog kandidata opozicije, biti spremna da, kako je rekao, ima svog kandidata za predsjedničke izbore.

“Podjela je na one koji Crnu Goru vide kao građansku, multietničku, sekularnu državu, a sa druge strane imamo one koji pokušavaju da uruše taj koncept koji se gradio godinama. Najbolji model izlaska iz krize bi bilo okupljanje proevropskih, prograđanskih stranaka, koje vide Crnu Goru kao sledeću članicu EU – oko jednog kandidata na predsjedničkim izborima. Još uvijek nisu krenuli razgovori oko tog potencijalnog kandidata, mi smo predložili rješenje. Ukoliko do dogovora ne dođe, Bošnjačka stranka ide ka tome da ima svoga kandidata”, kazao je Omeragić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve