Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Odbornica PzP-a se izvinjava Careviću: Nemam iskustva, greškom sam bila uzdržana

Ona je istakla da podržava izvještaj Carevića zbog čega je tražila ponovno glasanje u nastavku sjednice koji će se održati u ponedjeljak i na kojem ću glasati za izvještaj o radu

Odbornica Pokreta za promjene u Skupštini Opštine Budva Marija Vučićević kazala je da je greškom bila uzdržana prilikom glasanja o izvještaju o radu predsjednika Opštine Budva Marka Carevića.

SO Budva nije usvojila izvještaj o radu predsjednika Carevića i organa lokalne uprave za prošlu godinu. Carevićev izvještaj podržalo je devet odbornika iz redova Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije, ali i jedan odbornik Pokreta za promjene Filip Popović, dok je uzdržano bilo deset odbornika – šest iz redova Demokrata, dva iz SNP, jedan iz PzP-a i jedan iz Prave Crne Gore.

Tim povodom, oglasila se Vučićević koja je rekla da je zbog tehničke greške bila uzdržana prilikom današnjeg glasanja. Ona je istakla da dva odbornika PzP-a u potpunosti podržavaju Carevića i rad lokalne uprave.

“Naime, kao odbornica u lokalnom parlamentu sa mladim stažom i nedovoljno iskustva, napravila sam grešku i umjesto da glasam za izvještaj bila sam uzdržana, što mi nije bila namjera. Glasanje je ponovljeno i desila mi se omaška zbog čega se izvinjavam predsjedniku Opštine, njegovom timu i Pokretu za promjene. Naša partija je jednoglasno na stranačkim organima podržala ovaj izvještaj i žao mi je što sam izazvala konfuziju koja se, nadam se neće ponoviti”, istakla je Vučićević.

Ona je istakla da podržava izvještaj Carevića zbog čega je tražila ponovno glasanje u nastavku sjednice koji će se održati u ponedjeljak i na kojem ću glasati za izvještaj o radu.

“To je moje pravo kao odbornice u lokalnom parlamentu i tražim od predsjednika Skupštine da omogući ponovno izjašnjavanje po ovom pitanju. S obzirom na navedeno današnje glasanje se ne može nikako smatrati relevantnim jer ne odražava stvarnu volju lokalnog parlamenta. Nadam se da će javnost razumjeti da svako može da pogriješi. Gospodin Carević ima podršku parlamentarne većine jer PZP i ja kao odbornica podržavamo Izvještaj o radu predsjednika i organa lokalne uprave” poručila je Vučićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve