Nedjelja, 2 Juna, 2024
Rubrika:

Marotić: Zalagaćemo se za unapređenje sportske infrastrukture u Budvi

''Mi ćemo sportske objekte i terene u našoj opštini rekonstruisati, ali i započeti izgradnju novih objekata. Time bi sportisti iz našeg grada postizali bolje rezultate, a dolazak sportista iz drugih država bi hotelima produžio postsezonu, i pospješio razvoj sportskog turizma'', rekao je on

Koalicija “Čist izbor-Petar Odžić”(SDP, SD,LP i građani) će se zalagati za unapređenje lokalne sportske infrastrukture, izvajanje značajnijih sredstava iz lokalnog budžeta za mlađe selekcije, i na taj način skloniti djecu sa ulice, ali stvarati buduće reprezentativce, koji će Budvu i Crnu Goru dostojno reprezentovati, poručio je Dušan Marotić, kandidat za odbornika sa liste “ČIST IZBOR-Petar Odžić” (SDP, SD, LP i građani).

“Budva je decenijama prepoznata kao grad sporta, kako u kolektivnim tako i u pojedinačnim sportovima. Sportisti Budve su svom gradu donosili brojne medalje kako sa domacih tako i sa medjunarodnih takmicenja i na taj nacin bili najbolji ambasadori našeg grada”, rekao je on.

Navodi da je Budva imala i ima predane sportske radnike, koji kroz su ozbiljan rad sa mlađim kategorijama stvarali buduće mlade sportiste.

“Takođe, bivši sportisti koji su se organizovali kao sportska rekreativna društva godinama uspješno učestvuju na manifestacijama za rekreativce i osvajaju medalje. Međutim, za veći broj djece na treninzima, za razvoj mladih selekcija i budućih reprezentativaca, potrebno je ulagati više sredstava u sportsku infrastrukturu, ali i izdvajati više sredstava klubovima koji su u vlasništvu opštine. Mi ćemo sportske objekte i terene u našoj opštini rekonstruisati, ali i započeti izgradnju novih objekata. Time bi sportisti iz našeg grada postizali bolje rezultate, a dolazak sportista iz drugih država bi hotelima produžio postsezonu, i pospješio razvoj sportskog turizma”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve