Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

NVO Montenegro International: Učestvujte u popisu, ne pomažimo neprijateljima Crne Gore

Naše namjere da Vas pozovemo na bojkot su bile duboko časne i patriotske, kao što su i sada kada Vas pozivamo da ne pomažemo neprijateljima Crne Gore u njihovim namjerama i da svojim jasnim stavom im kažemo da smo Crnogorci, da pišemo i govorimo crnogorskim jezikom i da, ukoliko smo vjernici, pokažemo da je naša jedina crkva Crnogorska pravoslavna crkva!

– Kao neko ko se zalagao za bojkot aktuelnog popisa, ośećamo obavezu da se odredimo u vezi pristajanja opozicionih partija na učešće u popisu i njihovog prihvatanja sporazuma ponuđenog od strane premijera Spajića, kao i učešća onih građana koji su prihvatili bojkot kao odgovor na prljave zakulisne igre iz velikosrpske kuhinje u tekućem popisu.

Moramo priznati da smo bili veoma iznenađeni potpisivanjem sporazuma sa Vladom iako su uslovi daleko od regularnih, što je konstatovala i parlamentarna komisija EU, preporučujući da se popis odloži na mnogo duži period od onog koji je Vlada Crne Gore sprovela – poručuju iz NVO Montenegro International.

“Razloge za bojkot smo naveli u samom tekstu Apela za bojkot i ubijeđeni smo da nijedan od tih razloga nije otklonjen. Samim softverom za provjeru sopstvene izjave je izbjegnuta malo vjerovatna mogućnost da će neko mijenjati iskaze na popisnom listu, ali su ostale sve ostale mogućnosti manipulacije.

Kad se tome doda već vršena agresivna i prljava propaganda Crkve Srbije i nekih njenih medijskih, nevladinih i političkih satelita, pritisak na zapošljene i mogućnost zaposljenja, ogavne poruke iz Srbije o upotrebi popisnih listova u mogućnosti školovanja i liječenja u Srbiji, onda je jasno da to nijesu regularni uslovi za popis, već politička ujdurma u daljem razaranju ustavnog ustrojstva Crne Gore”, navode u saopštenju.

Neshvatljivo je, kažu, ponašanje opozicionih partija, koje su očito sopstveni interes stavili iznad državnog.

“Ovakvo njihovo ponašanje ih samo dalje gura u marginalni politički polożaj, a nas sve nagoni na nužnost da tražimo druge političke predstavnike koji će na pravi način zastupati naše interese. Izvinjavamo se svima koje smo doveli u zabludu pozivom na bojkot, vjerujući da će on biti sveopšti, da će u njegovoj organizaciji učestvovati sve procrnogorske stranke, da smo svi svjesni da iza ovog popisa stoji prljava namjera velikosrpskih i svetosavskih krugova da stvore uslove da Crnu Goru uređuju po svojim nakaradnim, anticivilizacijskim, klerofašističkim i velikosrpskim kriterijumima. Jasno je da za takvo nešto imaju sve poluge i nedoraslu opoziciju. S obzirom na to da je u trenutnim okolnostima bojkot deplasiran, da pojedinačni bojkoti ne mogu ostvariti cilj, već samo doprinjeti onome što velikosrpski mešetari žele sprovesti, pozivamo Vas da u skladu sa sopstvenom savješću donesete odluku o učešću u popisu, zanemarujući da smo već apelovali na Vas da bojkotujete popis.

Naše namjere da Vas pozovemo na bojkot su bile duboko časne i patriotske, kao što su i sada kada Vas pozivamo da ne pomažemo neprijateljima Crne Gore u njihovim namjerama i da svojim jasnim stavom im kažemo da smo Crnogorci, da pišemo i govorimo crnogorskim jezikom i da, ukoliko smo vjernici, pokažemo da je naša jedina crkva Crnogorska pravoslavna crkva!

Uvjereni smo da će postupak popisa obilovati mnogim nepravilnostima, pokušajima falsifikovanja i multiplikovanja podataka. Poželjno bi bilo da nam dostavite podatke o svim nepravilnostima koje primjetite, sa tačnim podacima o mjestu, akterima i vrsti nepravilnosti, kako bi mogli formirati “bijelu knjigu”, o tome informisati domaću i svjetsku javnost i tako diskreditovati popis kao nerelevantan, ukoliko se to pokaže”, navode iz NVO Montenegro International.

Možete im pisati na adresu [email protected].

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve