Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Novaković: Mi držimo riječ

Kako je saopšteno iz te stranke, prvi, izborni kongres Biram Bar, za razliku od većine drugih koje kongrese drže iza zatvorenih vrata, bio je potpuno otvoren i, osim 202 delegata, prisustvovalo mu je mnogo zainteresovanih građana i to ne samo Bara

Želimo da protivnike poštujemo, iako sa njima nismo saglasni, da vodimo debatu, a ne da stalno napadamo jedni druge, da vjerujemo jedni drugima i, najbitnije, želimo da političari drže datu riječ, kazao je predsjednik stranke Radomir Novaković Cakan na kongresu partije Biram Bar, koja je danas dobila novi naziv – Biram Crnu Goru.

foto: Radomir Novaković Cakan

Kako je saopšteno iz te stranke, prvi, izborni kongres Biram Bar, za razliku od većine drugih koje kongrese drže iza zatvorenih vrata, bio je potpuno otvoren i, osim 202 delegata, prisustvovalo mu je mnogo zainteresovanih građana i to ne samo Bara.

Na Kongres su za oba potpredsjednika stranke izabrane žene – Darinka Milošević i Irina Dabović. Izabrano je i osam članova Predsjedništva, direktor stranke Ćazim Alković, kao i Statutarna komisija i Nadzorni odbor partije Biram Crnu Goru.

No, ono što je svima upalo u oči je bilo promijenjeno ime i logo partije – od danas se ta stranka zove Biram Crnu Goru.

“Od danas pokušavamo da napravimo novi korak. Da ono što smo uradili u Baru uradimo i u Crnoj Gori. Da napravimo još jedno iznenađenje. Da li ćemo uspjeti na parlamentarnim izborima? Ne znam, ali moramo da pokušamo”, kazao je Novaković, objašnjavajući razlog za tu promjenu.

Posebno se osvrnuo na želju stranke da se na drugačiji način bavi politikom.

“Čujem od profesionalnih političara da u politici prijateljstvo, kao i data riječ, ne postoje. Oni mi kažu – postoje samo interesi. Možda njima“, poručio je.

Na Kongresu je usvojena i Programska deklaracija, čiji je, naglašavaju, možda najbitniji dio da jake Crne Gore nema bez jakih opština i gradova, a da jakih opština nema bez zaposlenih i zadovoljnih ljudi koji imaju jednake šanse.

“Pred nama su drugačija vremena. Sledeće godine, na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori glasaće čak tri generacije mladih rođenih 2000. i kasnije“, istakao je Novaković.

Dodao je da su to generacije mladih koji od polaska u školu znaju samo za državu Crnu Goru.

“Mladih koji imaju svoje načine komuniciranja. Mladih koji su, ne građani Crne Gore ili Evrope – već građani svijeta. Mladih kojima smo dali riječ da vrijedno uče da bi radili, a ne bili na birou. Mladih kojima danas obećavamo da ćemo od Bara i Crne Gore napraviti mjesto na kome će biti važnije znanje od partijske knjižice”, zaključio je Novaković.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve