Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

NIKŠIĆ Prosrpska vlast, uz Demokrate i URA glasale za SREDNJI PRST: Nema rasprave o smjeni Marka Kovačevića

Pored predstavnika prosrpske vlasti odnosno NSD, DNP i SNP, predlog Zečevića za skidanje glasanja o smjeni Kovačevića sa dnevnog reda podržali i odbornici Demokrata i URA. Time su ove dvije partije salonskih velikosrba po ko zna koji put pokazale da se njihov negatorski i ponižavajući odnos prema državi ne razlikuje od odnosa koji imaju neočeničke partije.

Odbornici u lokalnom parlamentu Nikšića neće danas raspravljati o smjeni predsjednika opštine Marka Kovačevića Šubare.

Na inicijativu Ivana Zečevića odbornika Koalicije „Za budućnost Nikšića“ tačka -razrješenje Kovačevića sklonjena je sa dnevnog reda sjednice. Za taj predlog glasao je 21 odbornik. Zečević smatra da je ta inicijativa još jedan u nizu napada na srpski narod u Crnoj Gori , te da ima u Crnoj Gori mnogo prečih stvari o kojima trebati brinuti, a ne o „položaju nečijih ruku“.

„Inicijativa ima za cilj stvaranje tenzija u Nikšiću, produbljivanje podjela“, rekao je Zečević pozivajući se na oprobanu laž o ”vječnoj ugroženosti Srba”.

To znači da su pored predstavnika prosrpske vlasti odnosno NSD, DNP i SNP, predlog Zečevića za skidanje glasanja o smjeni Kovačevića sa dnevnog reda podržali i odbornici Demokrata i URA. Time su ove dvije partije salonskih velikosrba po ko zna koji put pokazale da se njihov negatorski i ponižavajući odnos prema državi ne razlikuje od odnosa koji imaju neočeničke partije.

Predlog za razrješenje Kovačevića podnio je opozicioni Klub odbornika „Evropski tim za Nikšić“, a inicijativu su potpisali i odbornik Socijademokrata (SD) Nikola Zirojević kao i nezavisna odbornica Tatjana Knežević Perišić.

U obrazloženju navode da Kovačevićevu smjenu traže zbog “nepoštovanja Ustava Crne Gore, javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola“.

„Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević u kontinuitetu pokazuje negatorski i unižavajući odnos i prema državi Crnj Gori i prema njenim simbolima“, navedeno je između ostalog u zahtjevu za razrješenje.

Povod za novu inicijatu za Kovačeviću smjenu opozicionim odbornicima nikšićke skupštine bio je nedavni događaj kada je Kovačević prisustvovao obilježavanju 13 godina rada Dnevnog centra. Tokom intoniranja himne problematizovan je položaj prsti njegove ruke. Kovačević je demantovao da je imao bilo kakvu skrivenu namjeru da pokaže nepoštovanje prema državnoj himni.

„Da je naša aktuelna inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje pokazuje i reakcija Osnovnog državnog tužilaštva koje je protiv Kovačevića podnijelo krivičnu prijavu, što je jasan pokazatelj da isti nije dostojan funkcije predsjednika Opštine Nikšić“, istaknuto je u zahtjevu.

Podsjetimo, četnički provokator Kovačević je početkom jula prisustvovao obilježavanju 13. godina nikšićkog Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom gdje je tokom intoniranja himne jasno pokazao srednji prst.

Međutim, kako je Portal Aktuelno pisao pozivajući se na izvore bliske kačavendističkoj struji svetosavske sekte (SS), pozante pod akronimom SPC, postoji mogućnost da je Kovačević ustvari koristio kriptovani, odnosno znakovni jezik kojim je ispoljavao ljubavni zanos usmjeren ka njegovim duhovnim vođama Jovanu Joanikiju Mićoviću i hodajućem svecu SS Vasiliju Kačavendi.

Ovo Kovačeviću nije prvi put da pravi slične incidente, jer je ranije znao da sjedi tokom intoniranja himne, ali i da negira genocid u Srebrenici, što su sve djela za koja su određene kazne prema Krivičnom zakoniku. O njegovim provokatorskim akcijama i načinu na koji se ponižava pred nosiocima velikospske ideološke struje možete čitati na OVOM LINKU.

Što se neočetničkog provokatara Kovačevića tiče, on je ipak, samo još jedna u nizu žrtava kulturnog genocida nad Crnogorcima.

Podsjećamo, grupa svetosavski nastrojenih građana Nikšića, kako su predstavljeni na društvenim mrežama, organizovala je 9. jula šetnju podrške Kovačeviću.

Kako smo već pisali, s obzirom na činjenicu da su poziv po mrežama dijelili aktivisti i osobe bliske Crkvi Srbije u Nikšiću, može se protumačiti da je ovo bila svojevrsna litija za srednji prst Marka Kovačevića.

Ako uzmemo u obzir da srednji prst simbolično predstavlja muški polni organ, odnosno kako se u drevnim kultovima nazivao – FALUS, čini se da su pripadnici svetosavske sekte, podrškom Šubari, željeli da inkorporiraju i taj element idolopokloništva u svoj parapolitički kult.

Uostalom, to je i očekivano za takozvanu SPC s obzirom da je jedan od najvećih njihovih duhovnika Vasilije Kačavenda, čiji je idolopoklonički odnos prema falusu dobro poznat regionalnoj javnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
05.08.2023-14:59 14:59

Znaci Becic..sa Dritanom glasali za srednji prst..i osramotili i ponizili Ustav drzave CG..Sta slijedi sledece..jedino Sud…..DF-Becic i Dritana..treba krivicno optuziti..Crnogorci dje ste..?

Vrbas
05.08.2023-17:15 17:15

Zečevići su ista gov.a i u matici i u dijaspori.
Bagra ništavila.. do juče četnici i danas četnici.

COL
05.08.2023-18:27 18:27

Drugi put da se pomokri po njima čekali bi presudu suda da su popišani.