Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Niković se izvinio pripadnicima romske populacije: Nije mi bila namjera da ih omalovažim

Niković je za radnike komunalnog preduzeća rekao da su ''vrlo bahati smećari romske nacionalnosti kojima se samo možete zamjeriti, ništa drugo uraditi''

Odbornik Demokrata Savo Niković uputio je izvinjenje pripadnicima romske populacije povodom izlaganja na redovnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi.

Niković je za radnike komunalnog preduzeća rekao da su “vrlo bahati smećari romske nacionalnosti kojima se samo možete zamjeriti, ništa drugo uraditi”.

“Upućujem izvinjenje pripadnicima romske populacije povodom mog izlaganja na redovnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi. Nije mi bila namjera da ih, na bilo koji način povrijedim i omalovažim”, naveo je Niković.

On ističe da se njegovo izlaganje odnosilo na rad preduzeća Čistoća, navodeći da je bilo evidentnoda je tokom sezone Ulica Mihaila Mustura bila prljava, te da se zbog nedostatka radne snage čistila samo jednom tokom cijele sezone.

“Tim povodom sam nesmotreno pomenuo zaposlene radnike preduzeća Čistoća. Vama gospodine Jaha, sugerišem da provjerite da li je dr Savo Niković u prethodnom periodu ugostio pripadnike romske populacije u svom domu, na piću i ručku, i kakav odnos imam prema njima”, kazao je Niković upućujući, kako kaže, još jednom iskreno izvinjenje.

On je dodao da niko nema ništa protiv bilo čijeg političkog djelovanja.

“Samo napominjem da i naša partija je u svom radu, i na lokalnom i državnom nivou, uvijek promovisala i branila ljudska i demokratska prava pripadnika RE populacije i da smo uvijek imali odličnu saradnju. Ne vidim razloga da jedna nesmotrena izjava, bude uzrok daljeg optuživanja i uvreda. Ja sam se zbog svoje izjave iskreno izvinio”, poručio je Niković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anonim
18.09.2022-18:17 18:17

Morao bi odmah biti isključen i zamijenjen. Kaže, u bijesu je rekao što nije htio. Znači, kada je ljut ne vlada sobom. Dovoljno za odlazak

COL
18.09.2022-20:07 20:07

Trebalo mu je pet dana da prelomi i svati da ljudi ne nose grijeh rođenjem ili bojom kože.