Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

NEZASITOJ SPC MALO SKORO MILION: Traže donacije za izgradnju centra za indoktrinaciju mladih svetosavskih ekstremista!

Iako je od teokratsko-izdajničke vlade na čelu sa potpisivačem takozvanog ''temeljnog ugovora'' Dritanom Abazovićem već dobila gotovo milion eura, tačnije 900.000 za izgradnju centra za indoktrinaciju mladih svetosavskih ekstremista operativnog naziva ''Srednja vjerska škola Gimnazija 'Sveti Sava' Podgorica'', crnogorska filijala SS, takozvana Mitropolija crnogorsko-primorska, traži i pomoć od građana za ovaj subverzivni projekat.

Paramilitarna organizacija povezana sa obavještajno-bezbjednosnim sektorom Beograda i Moskve, svetosavska sekta (SS) poznata i pod akronimom SPC, pokazala je da je nezasita i da koliko god novca dobija, njenim funkcionerima nije dovoljno.

Iako je od teokratsko-izdajničke vlade na čelu sa potpisivačem takozvanog ”temeljnog ugovora” Dritanom Abazovićem već dobila gotovo milion eura, tačnije 900.000 za izgradnju centra za indoktrinaciju mladih svetosavskih ekstremista operativnog naziva ”Srednja vjerska škola Gimnazija ‘Sveti Sava’ Podgorica”, crnogorska filijala SS, takozvana Mitropolija crnogorsko-primorska, traži i pomoć od građana za ovaj subverzivni projekat.

Iz takozvane MCP su pozvali da se pomogne izgradnja, kako kažu, ”najmodernije školske ustanove u Crnoj Gori”.

“Nakon završene prve faze radova u rekordnom roku, od 10. oktobra ove godine započeće jedna od finalnih faza izgradnje ovog školskog kompleksa. Pomozimo našoj djeci da dobiju kvalitet i sigurnost u obrazovanju koje zaslužuju”, objavljeno je na sajtu MCP uz instrukcije na koji način građani mogu uplatiti sredstva za izgradnju trenažnog centra za mlade svetosavske ekstremiste operativnog naziva ”Srednja vjerska škola Gimnazija „Sveti Sava” Podgorica”.

Ovo je još jedan u nizu dokaza nezasitosti takozvane SPC, ali i dokaz da ne staju sa svojim subverzivno-ekstremističkim aktivnostima.

Podsjetimo, Vlada u tehničkom mandatu izdvojila je iz državnoga budžeta najprije 450.000 eura, a onda je sumu udvostručila — na 900.000 eura. Ministar prosvjete Miomir Vojinović, doskorašnji nastavnik i srednjoškolski profesor, kazao je da se očekuje da „Sveti Sava” počne s radom 1. septembra 2023. godine.

Mamonska sekta: Sve im je malo!

Umjesto da se nova vlast skoncentriše na bolji život građana, izgradnju objekata od društvenog značaja kao što su prave škole, vrtići, domovi zdravlja, milionski iznosi se sipaju u kasu takozvane SPC – inostrane organizacije čiji je jedini cilj u Crnoj Gori da radi kao ispostava Beograda i velikosrpske hegemonije. Samo je odlazeća Vlada iz budžeta posljednjih 10 mjeseci opredijelila više od 1,7 miliona eura podrške takozvanoj SPC. Pritom, u pitanju su samo podaci koji su objelodanjeni ili zvanično najavljeni, a tu nijesu uračunate mnogobrojne izdašne donacije koje su svetosavski aparatčici na čelu velikih državnih preduzeća kao što su EPCG, CEDIS, Rudnik uglja, ”sipali” ovoj organizaciji.

Militarističko-operativnim djelovanjem takozvane SPC najviše je pogođena Podgorica, gdje ova organizacija svetosavskim marionetama koje je dovela na vlast debelo naplaćuje svoju političku podršku i otvoreno ih reketira. U Glavnom gradu je planirana izgradnja mreže širokog raspona preko koje SS planira da Podgoricu pretvori u operativno-bezbjednosni centar za širenje velikosrpske hegemonije i antidržavnu subverziju.

Javnosti je ovaj plan najavljen kada je krajem juna delegacija crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) takozvane Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), na čelu sa šefom ”lokalne” operative Jovanom Mićovićem – Joanikijem, posjetila Glavni grad i sastala se sa svetosavskom podvižnicom, operativkom velikosrpske politike na čelu SO Podgorica Jelenom Borovinić Bojović.

Porfirije i Joanikije: Euro je njihov bog

Nedugo nakon sastanak sa Borovinić Bojović, u javnost je isplivala informacija da je takozvana SPC podnijela Skupštini Glavnog grada nekoliko ”sugestija” (čitaj naloga) za izmjenu i dopunu urbanističkog plana Podgorice, čija je izrada u toku. S obzirom da se svetosavskoj sekti ne smije reći NE, svi prijedlozi su usvojeni i u narednom periodu trebalo bi da u Podgorici bude podignuto sedam vjerskih objekata, što je kodno ime za operativne baze ove organizacije.

Kada tome dodamo da je takozvana SPC od Vlade početkom prošle godine dobila saglasnost za izgradnju velelepnog zdanja kodnog imena ”crkveni dom”, površine 5.000  kvadratnih metara, koji bi trebalo da bude smješten uz Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, jasno je da je okupacija Podgorice već detaljno isplanirana i da će uskoro biti realizovana.

Stoga i ne čudi što je vlast omogućila izgradnju i formiranje trenažnog centra za mlade svetosavske ekstremiste operativnog naziva ”Srednja vjerska škola Gimnazija „Sveti Sava” Podgorica” na Starom Aerodromu.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
31.07.2023-14:43 14:43

Kako se moze stranoj crkvi..koljacima i ekstremistima davati novac iz Budzeta drzave CG..stim da dobije moc..po citavoj PG..kao Gebelova stranka..Narode..zasto se ne branimo.ovo zlo se ne smije dopustiti u nasu drzavu CG..Mi cemo biti drugi IRAN..

BMX
31.07.2023-17:08 17:08

“najmodernija školska ustanova u Crnoj Gori.” – u kojoj ce djeca u 21 – prvom vijeku uciti da je Zemlja ravna ploca, da Mjesec kao luster visi iznad nje, da je sveti Sava veci hriscanin od Isusa, da su EU i NATO fasisticke organizacije a Putin, Kadirov, Lukašenko i Vučić najveci lideri a njihove drzave oaze demokratije, pravde, slobode, bogatstva, napretka i mira … Plus sto ce se tu vrsiti indoktrinacija djece i omladine u vjerski fanatizam, agresiju, netrpeljivost i mrznju prema svima koji nisu kao oni

Jovana
31.07.2023-19:20 19:20

Nikad vam dosta ne bilo grobolupezine

Padre gojko
31.07.2023-19:21 19:21

Niste se jos nariljali djao da vam ga izjede

Nikola
31.07.2023-21:20 21:20

DA IMA BOGA, nebi bilo popova ni ove stoke političke na ovim prostorima
Skup bezbožnika, lopova, lažova, podofila, ratnih profitera i huškača, fukare koja odraše građane