Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

NEMA KVORUMA Skupština opštine Budva bez budžeta za narednu godinu: Uvođenje privremene uprave sve bliže

Skupštinskom zasijedanju prisustvovalo je 12 odbornika DF-a, dok su mjesta u kojima sjede odbornici Demokrata, SNP-a, Prave Budve i opozicije bila prazna.

Današnja, 12. sjednica lokalnog parlamenta koju je sazvao predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović, a na kojoj se očekivalo usvajanje budžeta i plana investicija za narednu godinu, nije održana zbog nedostatka kvoruma. Nakon prekinute sjednice medijima su se obratili Krsto Radović, predsjednik SO Budva i odbornik DF-a Filip Vujović.

Skupštinskom zasijedanju prisustvovalo je 12 odbornika DF-a, dok su mjesta u kojima sjede odbornici Demokrata, SNP-a, Prave Budve i opozicije bila prazna.

U izjavama za medije, nakon prekinute sjednice čuli su se već poznati stavovi suprotstavljenih koalicionih partnera.

“Mislim da ovo nije ništa neočekivano, Dezinformacija je da je danas poslednji dan za usvajanje budžeta i to svi dobro znamo , već je to 31. mart . Dakle, ima još dosta vremena i sve će uredno biti isplaćivano i po meni je u poslednjim danima prisutno previše patetike koju smo imali prilike da čujemo od mojih uvaženih kolega, ali to je njihova stvar. Sve normalno funkcioniše i investicije koje su započete se nastavljaju i nema nikakve problematike”, kazao je Krsto Radović, predsjednik SO Budva.

“Danas je poslednji dan u ovoj godini kada može da se donese budžet za narednu. Neusvajanjem budžeta mi nemamo plan investicija ni program uređenja prostora opštine Budva za 2022. godinu i zato ne možemo početi sa nizom investicija kao što su asfaltiranje ulica, izgradnja dječijih i sportskih terena , renoviranjem bazena na Pizani i tako dalje. Takođe se ne možemo fokusirati na socijalnja davanja koja su jako bitna, sada kada je korona kriza ponovo uzela maha, dalje možermo doći u situaciju da nemamao dovoljno sredstava za plate, pa ni platiti recimo đački prevoz, u svakom slučaju ne možemo normalno funckcionisati jer nije normalno da se treću godinu za redom ne usvaja budžet na vrijeme” kazao je Vujović.

On je kazao da je današnjim neusvajanjem budžeta javnosti stavljeno do znanja da su pojedincima bitne samo političke funkcije i njihova raspodjela.

“Evo mi kao Demokratski front smo raspoloženi da razgovaramo, pregovaramo i dogovorimo se oko svih funkcija u ovom gradu, ali shodno osvojenim brojem glasova, odnosno zastupljenosti u parlamentu. Oko svake funkcije se možemo dogovoriti osim oko jedne naravno, a to je funkcija predsjednika opštine. U svakom smislu volja građana je na strani predsjednika Carevića tako da o njegovoj smjeni nema ni govora. Našim koalicionim partnerima poručujemo narodski, manite se čorava posla od toga sigurno ništa biti neće”, poručio je Vujović.

Navodeći uspješno izglasavanje budžeta u parlamentu Crne Gore on je apelovao na koalicione partnere da to isto učine na lokalnom nivou kako bi opština normalno funkcionisala.

“Apelujem na njih da se u što kraćem peridu dozovu pameti, da dođu da radimo za dobrobit ovog grada i opštine, da možemo da nastavimo sa investicijama, sa socijalnim davanjima i isplatom svih tekućih obaveza na vrijeme”, zaključio je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve