Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Muratović: Porast cijena isključivo odgovornost ove Vlade

Ističe da je upravo u mandatu ove Vlade, iako Milatović ćuti o tome, prvo došlo do pada cijena goriva na globalnom tržištu, svuda osim u Crnoj Gori, gdje su one i tada rasle

Porast cijena goriva, pa i životnih namirnica nijesu odraz akcizne politike prethodne Vlade, kako to želi da predstavi ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, i to se može demantovati na bezbroj načina, kazao je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Boris Muratović.

Ističe da je upravo u mandatu ove Vlade, iako Milatović ćuti o tome, prvo došlo do pada cijena goriva na globalnom tržištu, svuda osim u Crnoj Gori, gdje su one i tada rasle.

“Samo neznalica ili manipulator može tvrditi da tokom 10 mjeseci nije mogao spustiti iznos akciza. Ali dobro mi znamo da to nije u pitanju. Riječ je o neprestanom povećanju nameta kako bi beskorisnim ljudima u sistemu. Vlada je dovela do rekordnih cijena, ne samo goriva, nego i osnovnih životnih namirnica. A zbog neumjerenog i kontinuiranog rasta cijena goriva, ovih dana poskupljuje javni prevoz, a o tome razmišljaju i taksi udruženja”, naglašava Muratović.

Koristeći vječito opravdanje o staroj Vladi postali su, kako kaže Muratović, kopija mentora iz Beograda.

“Da li vam je stara Vlada kriva i za to što ste tokom te ‘nezapamćene’ sezone povećali nezaposlenost za 11.000? Koliko ste investitora doveli u Crnu Goru u ovih 10 mjeseci, a koliko ste njih rastjerali? Koji ste kapitalni projekat započeli u proteklih 10 mjeseci? Čudo da vam ne smetaju svi oni koje je osmislila i započela prethodna Vlada. Lošim konstrukcijama i nevjerovatnim pokušajima manipulisanja postali ste predmet podsmijeha. Kakav premijer – takvi i ‘eksperti’, zaključio je Muratović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve