Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Muhamed Đokaj konkurisao za sudiju Ustavnog suda

Đokaj je diplomirani pravnik, a u Agenciji za zaštitu ličnih podataka zaposlen je od 30. novembra 2010. godine. U tom tijelu je obavljao više funkcija, a u periodu od 2014. do 2019. bio je i na čelu Savjeta Agencije

Član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka (AZLP) Muhamed Đokaj konkurisao je za sudiju Ustavnog suda. On je tu informaciju potvrdio za list Dan.

Podsjetimo, Ustavni odbor će na sjednici koja je zakazana za utorak utvrditi listu prijavljenih kandidata za izbor jednog sudije Ustavnog suda Crne Gore.

Prema dnevnom redu koji je objavljen na sajtu Skupštine, članovi Ustavnog odbora će formirati komisiju koja će utvrditi da li su prijave kandidata podnijete u skladu sa javnim pozivom, odnosno da li su blagovremene i potpune.

Skupština sprovodi proceduru izbora novog sudije Ustavnog suda jer aktuelni predsjednik Milorad Gogić krajem maja stiče pravo na starosnu penziju. O tome je ranije obaviješten parlament, kako bi se pokrenula procedura izbora novog sudije.

Đokaj je diplomirani pravnik, a u Agenciji za zaštitu ličnih podataka zaposlen je od 30. novembra 2010. godine. U tom tijelu je obavljao više funkcija, a u periodu od 2014. do 2019. bio je i na čelu Savjeta Agencije.

U njegovoj biografiji se navodi da je u ranijem periodu radio kao novinar, u civilnim organizacijama, te kao humanitarni radnik i prevodilac pri jednoj međunarodnoj humanitarnoj organizaciji.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve