Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Molčanov: Cetinje da se vrati na mapu kulturnih centara u regionu

On je istakao da Cetinje ima ogroman potencijal za razvoj kulture, posebno apostrofirajući dvije koncertne sale u Prijestonici za koje tvrdi da su u posljednjih godinu dana neiskorišćene

Kandidat na izbornoj listi „SD-LP – VAZDA DOSLJEDNI CETINJU“, profesor Oleksij Molčanov, predavač na Muzičkoj akademiji na Cetinju, dugogodišnji stanovnik Cetinja, kao nestranačka ličnost odlučio je da podrži ovu listu.

„Osjetio sam potrebu da konačno budem dio ovog grada u punom smislu te riječi i u ljudima koji se nalaze na ovoj listi prepoznajem kvalitet i ubijeđen sam da će sa ovim ljudima upravo kvalitet doći do izražaja u našem gradu. Kao kulturni djelatnik i neko ko je čitav svoj život posvetio muzici, ja građankama i građanima Cetinja ne mogu obećati nove fabrike, radna mjesta i povećanja plata. To ostavljam ljudima od struke. Ali ono što mogu obećati i za šta ću se u narednom periodu iskreno boriti i zalagati jeste da se Cetinje vrati na mapu kulturnih centara u regionu“, rekao je Molčanov.

On je istakao da Cetinje ima ogroman potencijal za razvoj kulture, posebno apostrofirajući dvije koncertne sale u Prijestonici za koje tvrdi da su u posljednjih godinu dana neiskorišćene.

„Boli me što ja, kao dugogodišnji stanovnik Cetinja i čovjek koji iza sebe ima bogatu koncertnu karijeru, nijesam u prilici da jednu od te dvije sale dobijem i u njima održim koncert. Ne u cilju lične promocije, jer sam kao umjetnik i kao čovjek i te kako ostvaren, već u cilju obogaćivanja kulturne ponude našeg grada i u cilju edukacije mladih Cetinjanki i Cetinjana da prepoznaju kvalitet u muzici i izgrade muzički ukus kakav i dolikuje stanovnicima grada kao što je Cetinje. Ovo je problem sa kojim se ne suočavam samo ja, već i većina mojih koleginica i kolega, dok ove dvije sale zjape prazne i u potpunosti neiskorišćene“, tvrdi Molčanov.

Sve ovo ga je, kao Cetinjanina i kao građanina Crne Gore, motivisalo da se aktivnije uključi u politiku u svom gradu.

„Upravo zato vjerujem da podrškom listi na kojoj se nalazim, Cetinjanke i Cetinjani daju glas za bolje Cetinje, za bolji životni standard u našem gradu, ali svakako i za ljude koji će dati sve od sebe da kulturni sadržaj crnogorske Prijestonice dođe do izražaja i bude značajno obogaćen“, zaključuje Molčanov.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve