Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo zdravlja: Agencija će još malo procesuirati Borovinić Bojović zbog sveopšte krize u svijetu

Kako navode, sve te kazne se odnose na tehničke propuste i marginalije čija vrijednost je zanemarljiva

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) u kontinuitetu procesuira i sankcioniše ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović, i to po više puta za isti vremenski period, kada se njena imovina svakako i nije mogla mijenjati, saopštili su iz Ministarstva zdravlja, te naglasili da će je još malo procesuirati zbog sveopšte krize u svijetu.

Kako navode, sve te kazne se odnose na tehničke propuste i marginalije čija vrijednost je zanemarljiva.

“Recimo, ‘pronađen’ je doktorkin automobil Reno 19, star tridesetak godina, koji je 2012. godine prodat u djelovima za 150 eura, ili su ‘pronađeni’ vaučeri zaboravljeni još od vremena masovne vaučerske privatizacije čija vrijednost se takođe kreće oko 100 eura”, navode iz Ministarstva.

Napominju da je zanimljivo da ASK procesuira ministarku i zbog imenovanja u zdravstvu, zapošljavanja, zbog pandemije, “a još malo će i zbog sveopšte krize u svijetu”.

“Ono što je, međutim, u svemu tome posebno indikativno je da Agencija za sprečavanje korupcije konsantno proganja i procesuira ministarku zdravlja Borovnić Bojović koja je svakodnevno izložena prijetnjama upravo zbog obimne reforme zdravstvenog sistema kojima se ruše monopoli i stavlja tačka upravo na korupciju”, zaključuju iz Ministarstva.

Podsjetimo, ASK je utvrdila da su premijer Zdravko Krivokapić i većina ministara prekršili Zakon o sprečavanju korupcije.

Agencija je izdala prekršajne naloge kojima su javni funkcioneri Mladen BojanićJelena Borovinić BojovićOlivera Injac, Jakov Milatović, Đorđe RadulovićTamara SrzentićRatko Mitrović i Krivokapić kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 500 eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ministarstvo zdravlja: Agencija će još malo procesuirati Borovinić Bojović zbog sveopšte krize u svijetu – CG Vijesti
03.08.2021-15:34 15:34

[…] Aktuelno […]