Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
Rubrika:

VUČIĆEV PULEN HVALI SAMOGA SEBE Milatović: U Crnoj Gori su mi se podsmijavali, danas evropski lideri potvrđuju moju priču

Jedni su govorili da sam preambiciozan, a drugi da sam naivan, kazao je MIlatović.

Kada sam prije tačno šest mjeseci počeo da pričam o ubrzanoj integraciji Crne Gore u Evropsku uniju koju želimo do 2028 godine, u Crnoj Gori sam naišao na podsmjehe, kazao je juče predsjednik države Jakov Milatović u govoru na svečanoj dodjeli nagrada Privredne komore Crne Gore.

Jedni su, kako je rekao, govorili da je preambiciozan, drugi da je naivan.

„Danas je to priča koju mnogi evropski lideri potvrđuju u mom prisustvu. Taj proces je sada u rukama nas samih i zavisiće od ažurnosti naše Vlade i odgovornosti novog saziva Skupštine Crne Gore“, kazao ej Milatović.

On je obećao da će poruku ubrzanja evropskog puta Crne Gore prenositi svim sagovornicima tokom svojih diplomatskih misija.

„Sjutra ću predsjedniku Njemačke, kao što sam prije par dana predsjedniku Francuske, opet – kako bi neki rekli – dosađivati, o evropskoj budućnosti Crne Gore“, rekao je Milatović.

Biće, kaže, uporan i dosadan.

„Ali želim da se ta poruka pretoči u novi talas entuzijazma koji će naše društvo da gurne ka još jednoj istorijskoj etapi – punopravnom članstvu u EU, nakon čega ćemo nakon nezavisnosti i učlanjenja u NATO, dostići još jedan strateški cilj za našu zemlju“, poručio je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
JoRadan
20.11.2023-12:56 12:56

Zelio bi piat sto ste napravili da Crna Gora krene ka Evropskoj uniji.Samo pricate svi u novoj vladi skupa s vama..Mi cemo u Evropsku uniju, ponavljate kao papagaji, ali nista se nedesava.Nikakve akcije.