Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović: Rastom plata zaustaviti migraciju radnika ka EU

Istakao je da raduje što će ekonomska aktivnost dodatno biti stimulisana snažnim razvojem u sektoru turizma

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da se crnogorski turizam u potpunosti oporavio. On je istakao da je rast plata očekivan kako bi se zaustavila migracija naših radnika ka Evropskoj uniji.

“Prihodi od inostranog turizma već su na nivou 120 miliona eura i dva puta su veći od rekordne 2019. godine u prvom kvartalu, govore da će ova sezona, ako se nastavi njen trend s početka, biti istorijska”, kazao je on.

Istakao je da raduje što će ekonomska aktivnost dodatno biti stimulisana snažnim razvojem u sektoru turizma.

“Ali treba da nas zabrinjava što prethodne godine nijesmo adekvatno iskoritili da popravimo našu infrastrukturu, transportnu i lokalnu, kako bismo bili spremni da servisiramo toliki broj turista u našoj zemlji i mislim da upravo to treba da bude u fokusu naredne vlade”, rekao je Milatović.

Kada je riječ o radoj snazi, kazao je da je realno da plate budu dodatn opovećane kako bi se zaustavila migracija radnika ka Evropskoj uniji i zadržaka radna snaga.

“Mislim da će privatni sektor to ukapirati i brzo staviti u fokus. Isti taj privatni sektor će imati benefite od dobre sezone i pojačane ekonomske aktivnosti”, rekao je on.

Smatra da je Crna Gora napravila dobar temelj u održivoj ekonomiji.

“Sada treba staviti u fokus realizaciju i implementaciju ključnih infrastrukturnih projekata kako bismo snažnije zagazili ka većem potencijalu našeg ekonomskog razvoja”, rekao je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
27.05.2023-11:26 11:26

…što je rekao ovaj “filozof”ekonomista…”rastom plata nestace migracija ka EU …” – ALI nije rekao kako povecati plate iz realnih izvora A NE iz kredita ili ukidati /smanjivati/doprinose kao MICKY što je uradio za zdrastvo …
nevjerovatno što priča !

Krsto
27.05.2023-23:29 23:29

Ja ne vidim dva puta vise turista u Crnoj Gori niti vidim da su oni bogatiji i da trose vise para..Naprotiv vidim ponekog siromaha koji dolazi radi lijecenja i tzv paradajz turiste koji kupuju samo hljeb a sa sobom nose gajbe paradajza iz Srbije…Ali znam da pare ne padaju s neba,.I da je najlaksi i najpodmukliji nacin za unistenje jedne drzave dijeljenje plata iz kredita..To je kao HEROIN..Kad jednom uzmes ne mozes stati dok ne izgubis sve sto imas..To se pogotovu odnosi na kredite uzete od Kineza..Kinezi daju samo kratkorocne kredite a onda otimaju zemlju imovinu rudnike luke autoputeve itd..Sve… Pročitaj više »