Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Velike Britanije, Poljske, Egipta i Kuvajta

''Ukazano je na važnost i potrebu zajedničkog rada na definisanju konkretnih programa saradnje''

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora: Nj.E. Dawn McKen, ambasadorke Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Nj.E. Andžeja Papježa, ambasadora Republike Poljske, Nj.E. Mahmoud Mostafa Afifija, ambasadora Egipta na nerezidentnoj osnovi i Nj.E. Fayez Mejbel Almutairija, ambasadora Kuvajta na nerezidentnoj osnovi.

“U odvojenim razgovorima sa ambasadorima, predsjednik Milatović im je poželio dobrodošlicu, uspješnu misiju i iskazao uvjerenje da će tokom svog mandata dati puni doprinos unaprjeđenju međudržavnih odnosa”, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika.

U razgovorima su konstatovani dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao temelj za intenziviranje saradnje na bilateralnom planu.

“Ukazano je na važnost i potrebu zajedničkog rada na definisanju konkretnih programa saradnje. Oblasti evropskih integracija, bezbjednosti, ekonomije, turizma, trgovine i kulture prepoznate su kao polja sa najviše potencijala za konkretne ideje koje će unaprijediti međudržavne veze i zbližiti građane i privredu zemalja, a jačanje političkog dijaloga kao neophodan podsticaj u tom pravcu”, navodi se iz Kabineta Milatovića.

Ambasadori su zahvalili Predsjedniku na prijemu i dobrodošlici, uz punu otvorenost da u narednom periodu, u saradnji sa državnim organima rade na daljem unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve