Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović sa novoimenovanim ambasadorima Novog Zelanda i Kipra

Ivanović razgovarao danas, u odvojenim susretima, sa novoimenovanim nerezidentnim ambasadorima Kipra – Andreasom Fotiuom i Novog Zelanda – Žaklin En Frizel

Ministar vanjskih poslova (MVP) Filip Ivanović razgovarao je danas, u odvojenim susretima, sa novoimenovanim nerezidentnim ambasadorima Kipra – Andreasom Fotiuom i Novog Zelanda – Žaklin En Frizel.

Iz tog vladinog resora naveli su da tokom sastanka sa Fotiuom, izraženo je obostrano zadovoljstvo kvalitetom prijateljskih odnosa koje Crna Gora i Kipra ostvaruju u kontinuitetu.

“Bilo je riječi o vanjskopolitičkim prioritetima Vlade Crne Gore, sa posebnim akcentom na ostvarenje punopravnog članstva u EU, te ocijenjeno da je Crna Gora na pravom putu da postane prva naredna članica Unije”, navedeno je u saopštenju MVP.

Foto: MVP

Takođe, kako dodaju, obostrano je iskazana otvorenost i spremnost da se, u predstojećem periodu, bilateralna saradnja dodatno unaprijedi i dinamizira.

U razgovoru sa ambasadorkom Žaklin En Frizel, ocijenjeno je da Crna Gora i Novi Zeland, kao dvije geografski udaljene zemlje, dijele zajedničke vrijednosti multilateralizma, globalnog mira i sigurnosti, koje predstavljaju osnov za dalje jačanje saradnje u oblastima od obostranog značaja.

Na toj liniji, Ivanović izrazio je uvjerenje da će veoma dobri odnosi dvije države biti dodatno ojačani tokom mandata novoimenovane ambasadorke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve