Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

ZBLIŽILA IH LJUBAV PREMA SATANIZACIJI CRNOGORACA: Milatović odlikovao Kristijana Timonijea

Milatovića i Timonijea po svemu sudeći, zbližila je mržnja prema Crnogorcima i Cetinju, jer su obojica imali krajnje kontroverzne izjave usmjerene upravo prema crnogorskim patriotama i Prijestonici. Možda mu Milatović ovim ordenom samo vraća za podršku u satanizaciji Crnogoraca koju je dobio od Timonijea nakon što se u martu spotakao prilikom posjete Cetinju

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odlikovao je ambasadora Francuske Kristijana Timonijea visokim državnim priznanjem koje se dodjeljuje za naročite zasluge za Crnu Goru – Ordenom Crnogorske zastave II stepena. Radi se o prvom odlikovanju koje  Milatović, poznat kao Momo mali, dodjeljuje jednom ambasadoru u znak poštovanja i zahvalnosti za doprinos razvoju bilateralnih odnosa dvije države.

On je istakao da Crna Gora i Francuska imaju odlične odnose koje karakteriše intenzivna saradnja u mnogim oblastima, podrška Francuske evropskoj integraciji Crne Gore i savezništvo u okviru NATO-a.

„Za Crnu Goru je od izuzetnog značaja podrška Francuske integracionom procesu Crne Gore ka članstvu u Evropskoj Uniji. Pozdravljam iskazanu spremnost Francuske da kroz ciljano osmišljenu i za Crnu Goru prilagođenu ekspertizu dodatno doprinese našim reformskim naporima“, kazao je Milatović.

On je podsjetio na nedavni poziv predsjednika Francuske Emanuela Makrona da posjeti Pariz i kazao da se raduje zvaničnoj posjeti toj zemlji u cilju daljeg jačanja političkih i ekonomskih odnosa dvije zemlje.

Kao važnu bilateralnu aktivnost, Milatović je naveo ad Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost (WB3C) i zahvalio Francuskoj na odluci da Centar bude izgrađen upravo u Podgorici.

Milatović je kao cilj istakao jačanje ekonomske saradnje i veće prisustvo francuskih investicija, ali i podršku te zemlje u promociji Crne Gore kao turističke destinacije, posebno imajući u vidu dobru avio-povezanost.

Fašizacija Crnogoraca

Ako zanemarimo gore naveden fraze i floskule, Milatovića i Timonijea po svemu sudeći, zbližila je mržnja prema Crnogorcima i Cetinju, jer su obojica imali krajnje kontroverzne izjave usmjerene upravo prema crnogorskim patriotama i Prijestonici. Možda mu Milatović ovim ordenom samo vraća za podršku u satanizaciji Crnogoraca koju je dobio od Timonijea nakon što se u martu spotakao prilikom posjete Cetinju.

Milatović je poznat po čuvenoj izjavi u takozvanoj VAR sobi kada je prilikom ustloličenja Jovana Mićovića, alijasa Joanikija na Cetinju, kazao da ”nije bitno ako pogine 10 Crnogoraca” samo da se ustoličenje održi.

Sa druge strane, Timonije se sredinom marta našao u centru pažnje crnogorske javnosti jer je na podmukao i krajnje uličarski način etiketirao Cetinjane kao fašiste samo zato što je grupa građana u Prijestonici, na sasvim legitiman način, izrazila politički revolt prema tadašnjem predsjedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću.

Podsjetimo, Milatović je prilikom posjete Cetinju u martu pao pod teretom sopstvenog nesmotrenog obezbjeđenja nakon što se sapleo, a okupljeni građani su tom prilikom samo skandirali i negodovali što je njihovo demokratsko pravo.

Timonije je i pored notorne činjenice da Milatović nije napadnut na Cetinju, u očigledno sračunatoj i dobro organizovanoj propagandnoj akciji, za drugosrbijanski, anticrnogorski tabloid Vijesti, ocijenio da je to ”vrsta fašističke agresije protiv ne samo evropskih, već i osnovnih ljudskih vrijednosti”.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
25.07.2023-15:26 15:26

Njihove face sve govore, Vučićevih klovnovi

Col
25.07.2023-17:40 17:40

Garantujem da ova spodoba nikad neće okačiti ovaj orden i prošetati šnjim …

Krsto
25.07.2023-18:10 18:10

Mali Momo Milatovic je poznat po niskom rastu..Ali kad stane pored Timonija izgleda kao dzin..Nekako mi Tomonije puno lici na onog francuskog slikara Tuluz Lotreka..Lotrek je ostao kepec jer su mu roditelji bili bliski rodjaci

Tara
25.07.2023-18:45 18:45

Sramota..njegova mrznja prema drzavi CG i crnogorcima je neopisiva..

Rajka
25.07.2023-19:14 19:14

Sve dok Cg ima sinova necete ugasit drzavu
Znamo vam zle namjere trobojkasi
NECE
PROCI
NIJE NI 1918 USPJELO OKUPATORI

Pe Pera
27.07.2023-14:10 14:10

e bas su mi simpaticni ovi komentatori iz fotelja ai tekst je ko da je Kurti narucio… a moyda i jeste…..