Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Milatović i Raković će zajedno da se obračunaju sa Crnogorcima u ”Otvorenom Balkanu”!

Možda će kada državu ugura u ''Otvoreni Balkan'', čitaj ''srpski svet'', Milatović i Raković da se obračunavaju sa Crnogorcima, kako su i obećali

Ako je do sad postojala i najmanja dilema kakvu će politiku zastupati novoizabrani predsjednik Crne Gore od juče te dileme više nema – Jakov Milatović je u službi ”srpskog sveta”.

Ovaj politički diletant koji je na mjesto predsjednika države došao nakon kriminalno-populističkog plana ”Evropa sad” kojim je povećanjem plata iz sumnjivog zaduženja, po uputstvima zapadnih lobija, korumpirao glasače, dokazao je da radi na istoj agendi kao srpski autokrata Aleksandar Vučić.

Milatović je to potvrdio juče još jednom izjavom gdje podržava velikodržavni projekat Otvoreni Balkan prema kojem u raspodjeli uticaja u Regionu, Crna Gora potpada u granice ”srpskog sveta”, i gdje će biti predata u ruke velikosrpske politike u zamjenu za Kosovo.

Uz jednu od prvih izjava o načinu svog budućeg predsednikovanja kojom je najavio bliske odnose sa Srbijom i Vučićem, Milatović se poslužio elementarnim manirima srpskog predsjednika i potrčao da intervujima za neke od uticajnih srpskih medija potvrdi svoje  prosrpsko određenje.

Ova krpa američkih lobija u službi ”srpskog sveta” izjavila je da će se pitanjem pristupanja Otvorenom Balkanu baviti i buduća vlada i Skupština i da je njegov politički stav jasan – „bolje biti dio Otvorenog nego zatvorenog Balkana“. To je rekao za srpski nedjeljnik NIN, govoreći o inicijativi koju forsira Aleksandar Vučić i njegovi zapadni pokrovitelji ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Milatović radi na istoj agendi kao i Vučić

Ovo je već drugi put u posljednjih pet dana da novoizabrani predsjednik Crne Gore agresivno zagovara ideju da bi Crna Gora trebalo da postane dio Otvorenog Balkana. Milatović je i prije nekoliko dana u intervjuu Nedeljniku javno potvrdio da podržava velikodržavni projekat Aleksandra Vučića i Kristofera Hila ”Otvoreni Balkan”, koji je samo eufemizam za ”srpski svet”.

Osim što otvoreno podržava integraciju Crne Gore u ”srpski svet”, Milatović je svoju naklonost velikosrpskoj ideji pokazao i prisustvom ritualu krvi i tla– ”vaskršnjoj liturgiji” takozvane SPC, koji je održan u operativnoj bazi ove organizacije kodnog naziva – Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici u neđelju.

Ritual je služio lider crnogorske filijale takozvane SPC Jovan Mićović – Joanikije. On je tom prilikom i pozdravio Milatovića i čestitao mu novu funkciju.

“Hvala Vam, gospodine predsjedniče, što ste danas došli da na ovaj sveti praznik podijelite radost sa svojim narodom”, rekao je Joanikije Milatoviću koga je otvoreno pred izbore podržala takozvana SPC.

Joanikije i Milatović dočekani na Cetinju na sličan način

Pored svega ovoga, Milatović iz čiste odmazde i velikosrpskog inata ne želi da bude inaugurisan na Cetinju, čime očigledno pravi odstupnicu od tradicije i crnogorskih vrijednosti, dok se priklanja ”srpskom svetu”.

Odbojnost prema Cetinju i ne treba da čudi s obzirom da je Milatović u VAR sobi u noći između 4 i 5. septembra 2021. rekao da ”nije bitno ako pogine desetak Crnogoraca na Cetinju, bitno je da Joanikije bude ustoličen u Cetinjskom manastiru”.

Ova zlokobna rečenica, samo je vrhunac sadističkog bezobrazluka i mržnje prema Crnogorcima koju je Milatović ispoljavao 4. i 5. septembra 2021. prilikom nasilnog ustoličenja visokog funkcionera svetosavske sekte Jovana Mićovića na Cetinju. Milatović je tada u čuvenoj VAR sobi sladostrasno uzdisao pun zadovoljstva dok su Crnogorce gušili suzavcem, tukli i terorisali gumenim mecima.

Po odnosu prema Crnogorcima i Cetinju, postoji jedna osoba koja se može staviti u istu ravan sa Milatovićem – velikosrpski paraistoričar Aleksandar Raković. Na Pravnom fakultetu u Beogradu 18. juna 2019. godine, prilikom promocije knjige “Crnogorski separatizam”, Raković je u završnoj rečenici svog izlaganja rekao:

“U jednom momentu njih 100.000 ostaće protiv nas 7 i po miliona, a onda će biti prilike da sa njima razgovaramo, kako im dolikuje”.

Ova gnusna prijetnja genocidom ispraćena je gromoglasnim aplauzom prisutnih srbonacista, a Milatović danas sve ovo relativizuje otvorenim lobiranjem da Crna Gora uđe u okvire velike Srbije.

Ko zna, možda će kada državu ugura u ”Otvoreni Balkan”, čitaj ”srpski svet”, Milatović i Raković da se obračunavaju sa Crnogorcima, kako su i obećali.

U.P.A.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
21.04.2023-06:52 06:52

Evo jutros uz kafu i rakiju nas sedamosam zaključismo Izborom Jakova za presjednika imalismo i sreće i pameti!

Lovćen
21.04.2023-09:52 09:52
Reply to  Rovca

Koliko vas je bilo

Rovca
21.04.2023-10:50 10:50
Reply to  Lovćen

@Lovćen!
Pa piše sedamosam. Ti ko da si završijo FCJK pa ti čitanje srpskog slabo ide od ruke!

Merlin
21.04.2023-07:52 07:52

Kako vam ne dosadi da non stop pišete iste gluposti kojima se svi smeju ? :)

Neko tamo
21.04.2023-08:30 08:30

Nista ne obično svetosavsko minjiče poslatu po nallogu iz Srbije da osnuje projekat koji ce Crnu Goru ugasiti Ali ne računajuci svetosavsku kopilad u crnoj gori Milo je pobjedio na izborima u Crnok gori sa 80 90% glasova od 2020 pa do 2023 Vazno je da ovih 15% sto su razocarani i Politiku DPSa a masjednitu od vucicevog projekta ne stanu na srpskog nego crnogorskog bloka Jer vidimo posle milatoviceve pobjede svetosavaka kopilad su pocela da orgijaju nenormalnoo Zato 11 juna ne smijemo dozvoliti jos jednu pobjedu svetosavske kopiladi i njihovo orgijanje Znaci PES je zato i osnovan a evo… Pročitaj više »

Neko tamo
21.04.2023-08:32 08:32

Na kraju kraje cak i da vlašine osvoje 2/3 treba ustat i borit se za svoju drzavu
Clanica smo NATOa i ne smijemo dozvoliti da svetosavci a posebno onakva štakorska drzava nam okupiraju drzavu

Merlin
21.04.2023-15:25 15:25
Reply to  Neko tamo

Nema vas šaka jada…Ne reče da li si Italijansko, Đilasovo ili Osmansko kopile ?

Neko tamo
21.04.2023-08:33 08:33

Evropa sad je picoustijev projekat da bi svetosavci okupirali drzavu

Evo u Pg dadose DFU cijelu Podgoricu

Zato tu partiju zabraniti a funkcionere evrope sad protjerati za srbiju

Đuro
21.04.2023-08:57 08:57

Ne možeš ti to shvatit čankoliscu.

BMX
21.04.2023-09:42 09:42

Drzavu, za koju smo se borili vijekovima, na nase oci unistavaju i potiru popovi iz Sokoca, Surdulice, Trebinja, Aleksinca… izbjeglice koje smo primili iz Hrvatske, Bosne, Kosova i sve im dali, drzavljanstvo, posao, kuce, stanove a nase ljude rodjene ovde – otjerali iz zemlje

Merlin
21.04.2023-15:24 15:24
Reply to  BMX

Da nisi jedan od potomaka junaka sa Mojkovačke bitke ili si IT stručnjak iz Plava, Gusinja i Rožaja ?

Dino
21.04.2023-09:54 09:54

Jeli ti žena udata?

Che
21.04.2023-10:09 10:09

Ko se zadnji “smeje” – poslednji se “smeje”