Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Medoks: Ubrzati euro-atlanski put Crne Gore, Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviće da pruža svesrdnu podršku

Ambasadorka Medoks je zahvalila Đurović na prijemu i saopštila da joj je bilo zadovoljstvo da bude predstavnica Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović primila je danas u oproštajnu posjetu britansku ambasadorku u Karen Medoks. Ambasadorka je izrazila očekivanje da će konstituisanjem novog saziva parlamenta i nove Vlade doći do napretka u stvaranju reformi u našoj zemlji, i da će se, prije svega, ubrzati evro-atlantski put Crne Gore, čemu će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da pruža svesrdnu podršku.

Iz Skupštine navode da je Đurović zahvalila Medoks na predanom i posvećenom radu na unapređenju crnogorsko-britanskih međudržavnih veza, ističući da su tokom njenog mandata realizovane brojne inicijative u raznovrsnim oblastima, posebno u oblasti odbrane, saradnje policijskih i carinskih službi u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, te unapređenju sajber kapaciteta i otpornosti.

“Posebno cijenimo što London nastavlja da pruža podršku našem evropskom putu nezavisno od izlaska iz EU i ohrabreni smo činjenicom da je britanska strana prisutna i posvećena regionu, što se ogleda i kroz angažman specijalnog izaslanika britanskog premijera za Zapadni Balkan lorda Stjuarta Piča i njegov redovan dijalog sa crnogorskim zvaničnicima”, rekla je Đurović.

Ona je, navedeno je, naročito zahvalila  Medoks na pažnji koju je posvetila pitanjima rodne ravnopravnosti i poboljšanja položaja žena u Crnoj Gori, te istakla da je “njen doprinos u ovom domenu bio dragocjen”.

Ambasadorka Medoks je zahvalila Đurović na prijemu i saopštila da joj je bilo zadovoljstvo da bude predstavnica Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori.

Naročito je, kako još dodaju, istakla saradnju sa Skupštinom Crne Gore koja je uvijek bila dobra i plodotvorna i koja je “rezultirala konkretnim aktivnostima koje su doprinijele poboljšanju odnosa između dvije zemlje”.

Ona je izrazila očekivanje da će konstituisanjem novog saziva parlamenta i nove Vlade doći do napretka u stvaranju reformi u našoj zemlji, i da će se, prije svega, ubrzati euro-atlantski put Crne Gore, čemu će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da pruža svesrdnu podršku, zaključuju iz Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve