Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević o zaduživanju: Da je ovo uradio ministar u SAD, odmah bi bio uhapšen zbog zavjere protiv države

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević žestoko je na Facebook-u osudio odluku da se Crna Gora zaduži dodatnih 750 miliona eura, navodeći da bi zbog tog čina u SAD-u ministar automatski bio uhapšen zbog zavjere protiv dražave

Nova Vlada radi tek nekoliko dana, a kritike na njen rad dolaze sa svih strana. Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević žestoko je na Facebook-u osudio odluku da se Crna Gora zaduži dodatnih 750 miliona eura, navodeći da bi zbog tog čina “u SAD-u ministar automatski bio uhapšen zbog zavjere protiv dražave”.

Medojević je na toj društvenoj mreži podijelio vijest da su šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasadorka Oanom Kristina Popa i ambasadorka Sjedinjenih Američkih država, Džudi Rajzing Rajnke čestitale ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću i ministru ekonomskog razvoja Jakovu Milatoviću na uspješnoj emisiji obveznica na međunarodnom tržištu.

“Gospođo Rajnke, da je ministar finansija SAD, tajno u neposrednoj pogodbi prodao obveznice u iznosu 19,2 odsto BDP, po kamati koja je višestruko veća od kamata po kojima se zadužuju zemlje istog ili sličnog kreditnog rejtinga, bio bi automatski uhapšen. Dvostruki standardi. U kolonijama je uobičajeno da poslušnička vlast pljačka svoj narod! Samo da ambasade budu zadovoljne”, napisao je Medojević.

On se još jednom oglasio na Twitteru.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević napisao je na svom Tviter nalogu da oko emisije obveznica u iznosu od 750 miliona eura nije obaviještena Komisija za tržište kapitala.

“U zakonu o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, zakonu o tržištu kapitala nigdje nijesam pročitao da emisiju državnih obveznica odobravaju Ambasade. Ovaj Spajić je dva mjeseca kao privatni građanin radio sa Ministrom Radunovićem i CB na ovoj tajnoj transakciji. Ko bi ga pustio da to radi da nije dogovor sa DPS. Ovo je Vlada punog kontinuiteta sa DPS. Rade sve ISTO!!”, napisao je on.

Podsjetimo, premijer Zdravko Krivokapić je iznenadio javnost kada je kazao da je postupak čitav rađen u tajnosti, što je pravdao tvrdnjom da su to radili iz straha od opstukcija prethodne vlasti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lijepa CG
10.12.2020-17:53 17:53

Medo ne brukaj se vise POMIJESAO SI. BABE I ZABE!! NOVI GAZDA KUCE ABAZOVIC ! VADI KAMEN IZ CIPELA!!! DOK TI JE BIO DPS BIO SI GOSPODIN SAD SE VISE MOJA BABA PITA NEGO TI!!!

Branko
10.12.2020-19:55 19:55

AKO CEMO REALNO,OVO JE BIO JEDINI NACIN U OVOM TRENUTKU DA SE PREZIVI.MEDJUTIM NA SAMOM STARTU NETRANSPARENTNOSCU VEC NAVLACE SUMNJU U OVAJ PODUHVAT. NO OVO JE SAMO JEDAN U NIZU FAULOOVA KOJI CE NAPRAVITI OVA VLADA I ZBOG TOGA CE BITI BRZO SRUSENA.

Milena
11.12.2020-00:01 00:01

E, Medo, moram ti priznati da sam po prvi put 100% saglasna! Ministar i premijer, zajedno sa onima iz ranijeg ministarstva koji su u tajnosti dogovarali sa fizickim licima (ko su bili ovi 23.nov?!?) da zaduze drzavu za 780 mil.-u Spuz! Pravac! Pa otuda neka objasnjavaju! Umjesto da ih hapse, tuzioci kao djevojcice na noge malome Dritku! Sramota!