Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Iz Luke Bar osim cigareta nestao i kokain, Abazović u zagrljaju mafije

On je na pres konferenciji koju je organizovao ovim povodom kazao da su nakon parlamentarnih izbora uspostavljeni novi kanali šverca iza kojih stoji aktuelna vlast

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tvrdi da je prije dva dana iz Luke Bar odakle su nestale cigarete tokom evakuacije nakon dojave o bombi, nestao i kokain nepoznate količine.

On je na pres konferenciji koju je organizovao ovim povodom kazao da su nakon parlamentarnih izbora uspostavljeni novi kanali šverca iza kojih stoji aktuelna vlast.

“Šverc će prestati kad se formira vlada koji ne primaju novac od švercera. Čim imate šverc znate da neko u vlasti prima novac. Ja nemam konkretne informacije primaju li novac Krivokapić ili Abazović, ali znam da se šverc ne može obavljati bez znanja premijera, koordinatora službi bezbjednosti, direkotra policije, Uprave carina i direktora ANB-a”, rekao je Medojević.

On je kazao da se ne slaže sa direktoricom Uprave carina koja je kazala da se tokom evakuacije nakon dojave o bombi desila krađa cigareta.

“Juče nijedan kamion tokom evakuacije nije ušao ili izašao iz Luke Bar jer je bila policijska blokada. Direktorka obmanjuje javnost. Šverc se u kontinuitetu obavlja na razne načine. U toku prethodnih mjeseci ukradeno je sedam šlepera. Ko zna logistiku zna da se radi o složenom postupku koji se radi ručno. U magacinima Luke Bar za vrijeme ove vlade stiglo je 120 kontejnera cigareta u jednoj isporuci. Magacine u Slobodnoj zoni zakupljuju firme i naše službe znaju ko su vlasnici koji ih zakupljuju. U ovom trenutku, kad je došlo do promjene parlamentarne većine, sumnjam da je i ona rezultat djelovanja duvanske i narko mafije koji žele da zadrže svoje pozicije u institucijama”, navodi Medojević.

On je kazao da je to dokaz da je ANB izbušen od strane agenata drugih službi i organizovanog kriminala,

Medojević tvrdi da je prije dva dana pored cigareta, iz Luke Bar nestao i kokain nepoznate količine.

“Ova vlada se raspala i Abazović i URA ne žele da prave reformsku većinu sa poštenim, reformski orjetisanom političarima jer zna da bi sa DF-om u Vladi šverc bio prekinut istog časa. To je jedini razlog zašto nismo ušli u Vladu i nakon 30. avgusta. Dritan Abazović se vratio u zagrljaj mafije. Kad pravite dogovor sa mafijom, jedini motiv je novac. Ovakva vrsta banana države je postojala u Kolumbiji za vrijeme Pabla Eskobara, a danas u Crnoj Gori za vrijeme vladavine Gabrijela Eskobara “, rekao je Medojević.

On je dodao da je vrijeme da se oglase i ambasade.

“Zašto Eskobar i drugi zvaničnici podržavaju vladu koja treba da nastavi šverc cigareta i kokaina. Ako je to uslov da budemo u vladi, mi nikad nećemo biti u vladi. Mi odgovaramo građanima, ne plašimo se mafije. Abazović treba da odgovori da li odgovara građanima ili je marioneta mafije “, rekao je Medojević.

Na građanima je, kako dodaje, da li ćemo živjeti u slobodnoj državi ili protektoratu mafije.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
09.02.2022-16:51 16:51

A na koji “sluzbeni put”ides SPIJUNU SRBIJANSKI,balego iz Kaludre,samo lajes kao pas iz veza,jer ti si niko i nista predsjednik jedne kombi partije u kojo preferiraju najvece olosi i prevaranti Branko Brankin Radulovic, Branka Brankova Bosnjak stara djevojcina kojoj je jos mrak na oci,no i ostali nijesu bolji.Ajde pokrij se usima i pozdravi Marinu,dobra je znas Medo.

Brlja
09.02.2022-20:40 20:40
Reply to  gagi

Neka si mu reka i zasluzuje vazda leti bez imalo stida i srama krivicno ga gonit za uvrede laz i podvalu!