Nedjelja, 26 Maja, 2024
Rubrika:

Medojević: Cetinjane i Nikšićane svađaju da se ne bi govorilo o lopovluku Mickeja i lažavinama Krivog

On je istakao da će DPS preko UDBE koja nije demontirana pokušati da podigne tenzije u zemlji, oko velikih vjerskih praznika koji nas očekuju.

Lider Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević kaže da građane namjerno zavađaju oko zastava, crkve i nacije da se ne bi govorilo o problemima koje opterećuju društvo i državu.

“Da se ne bi pričalo o poskupljenjima, lopovluku Mickeja, lažavinama Krivog i apostola, popisu, temeljnom sporazumu, brisanju fantova iz biračkog spiska, švercu cigareta, hapšenjima DPS lopova, bankrotu Prve banke….. Da ne bi oni najsiromašniji malo uspostavili “dijalog” sa najbogatijima koji su bogatstvo stekli švercom i pljačkom države, najbolje je posvađati, upravo te najsiromašnije sa Cetinja i iz Nikšića oko zastava, Crkve i nacije… Jer, ako se sirotinja ujedini i podigne glavu prema lopovima, onda može biti svašta. Bolje je da se sirotinja između sebe bije i svađa oko ovih pitanja. Samo da ne diraju pare od DPS lopova. Kad bude svima jasno, biće kasno”, naveo je Medojević na Fejsbuku.

On je istakao da će DPS preko UDBE koja nije demontirana pokušati da podigne tenzije u zemlji, oko velikih vjerskih praznika koji nas očekuju.

“Kao dokazana lopovska sekta DPS-u je preostao samo jedan politički potez – da se predstavi kao zaštitnik crnogorskog nacionalnog identiteta i da oko sebe okupi sve parapolitičke organizacije, partije, tajkune, saradnike UDBE i kriminalce. UDBA će, s druge strane, aktivirati svoje spavače iz srpskog nacionalističkog korupsa i počeće podizanje tenzija između “komita” i “velikih Srba””, smatra lider PzP-a.

Prema njegovim riječima, pisanje grafita, uništavanje bilborda, kamenovanje vjerskih objekata, automobliski karavani, tuče i incidenti treba da dovedu do podizanja inteziteta i tenzija i onda će se, smatra, nakon nekog malo ozbiljnijeg montiranog sukoba, pojaviti “glasovi razuma”, “garanti mira i stabilnosti”, “predstavnici međunarodnog faktora”, “zabrinuti intelektualci” koji će pozivati na smirivanje tenzija i na pomirenje.

“Tad će se pojaviti Milo i Zdravko kao “spasioci građanskog mira”, a DPS će nakon Kongresa biti spreman i zainteresovan za pomirenje, koje treba da se realizuje ili ulaskom DPS u Vladu ili novim izborima. Vladari iz sjenke već mjesecima spinuju javnost da postoji “zdravo jezgro DPS” i da se sa njima treba praviti politička saradnja”, dodao je Medojević.

U cilju ovog, kako je rekao, lažnog pomirenja je i potpisan sporazum Krivokapić-Abazović- Bečić kojim se, smatra, politika i tekovine DPS preuzimaju od strane nove vlasti i ako je DF imao sasvim suprotne principe.

“Milo zna da mora da ukrade veliku ideju crnogorsko-srpskog pomirenja od DF i da spriječi demokratsku tranziciju i demontažu sistema vladanja. Zato Đukanović najavljuje potrebu “mijenjanja” DPS-a i “pomirenja”. To bi bilo lažno pomirenje jer bi se ono napravilo na trulim temeljima i močvari perverzne tranzicije, kriminala, korupcije, pljačke naroda i države i novim “identitetima””. ocijenio je Medojević.

Smatra da je jedini održiv model za stabilnost Crne Gore  politika DF-a: crnogorsko-srpsko pomirenje, po principu “sva prava svi”, “ali i radikalne političke i ekonomske reforme, demontaža komunističko-mafijaskog sistema i čišćenje institucija od korumpiranih pojedinaca i vojnika DPS-a i mafije”.

“Sve ostalo je prevara i izdaja naroda i države i vodi ka socijalnim i političkim previranjima, ekonomskim krizama, trajnom siromaštvu i korupciji. Kolumbija na Jadranu”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Medojević: Cetinjane i Nikšićane svađaju da se ne bi govorilo o lopovluku Mickeja i lažavinama Krivog – CG Vijesti
15.08.2021-16:24 16:24

[…] Aktuelno […]