Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Maslenikov: Rusija će adekvatno odgovoriti Crnoj Gori

Napomenuo je da će to uticati na ionako teške odnose između zemalja, a Moskva će, kako je naveo, dati odgovor koji je adekvatan, ali ne nužno simetričan

Odluku crnogorskih vlasti da protjeraju četvoricu ruskih diplomata, ruski ambasador u Podgorici Vladislav Maslenikov nazvao je neprijateljskim i nerazumnim korakom.

Napomenuo je da će to uticati na ionako teške odnose između zemalja, a Moskva će, kako je naveo, dati odgovor koji je adekvatan, ali ne nužno simetričan.

„Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je naše diplomate personama non grata, i moraju da napuste zemlju u roku od sedam dana“, rekao je ruski ambasador za TV kanala Rusija 24.

Prema riječima Maslenjikova, iz nota koje su predate ruskoj diplomatskoj misiji proizilazi da su odluku donijele crnogorske vlasti na osnovu člana 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

Ambasador je napomenuo da će nedavne akcije Podgorice protiv Moskve negativno uticati na ionako teške bilateralne odnose, a Rusija će svakako, kako je poručio, dati adekvatan odgovor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
09.04.2022-09:44 09:44

Prijeti da ce napraviti scenarijo ka u UKRAJINI najbolje je sa vama nemati nikakav odnos bolje je i krepati nego ka Ukrajinu okupirati i paliti ubijati i sprziti nam nasu dragu OTADZBINU!