Nedjelja, 26 Maja, 2024
Rubrika:

Mašković: Glavni grad je za šest mjeseci rada nove uprave zaključio 252 ugovora o djelu i 55 ugovora o autorskom honoraru

U odgovoru gradonačelnice koji je stigao sedam dana kasnije nego što je to bilo predviđeno Poslovnikom Skupštine Glavnog grada, pored ostalog stoji da je u sekretarijatu za komunalne poslove, u prvih šest mjeseci rada uprave, zaključeno 9 ugovora o djelu, ističe Mašković

Glavni grad je za šest mjeseci rada nove uprave zaključio 252 ugovora o djelu, dok je sklopljeno 55 ugovora o autorskom honoraru, saopštio je odbornik SD-LP Miloš Mašković. Dodaje, da nije poznato koliko je ugovora o povremenim i privremenim poslovima, te da nijesu poznati podaci o broju zaposlenih u kabinetu gradonačelnice i njenih zamjenika. Mašković ističe da je nedostavljanjem podataka o broju novozaposlenih grubo prekršen poslovnik o radu Skupštine Glavnog grada te izražava nadu da će u narednom periodu dobiti tražene podatke.

U odgovoru gradonačelnice koji je stigao sedam dana kasnije nego što je to bilo predviđeno Poslovnikom Skupštine Glavnog grada, pored ostalog stoji da je u sekretarijatu za komunalne poslove, u prvih šest mjeseci rada uprave, zaključeno 9 ugovora o djelu, ističe Mašković.

,,U okviru sekretarijata za finansijske poslove i analizu budžeta u prvih 6 mjeseci zaključeno je 8 ugovora o djelu, čija je najmanja vrijednost 500, a najveća 900 eura. Dok ugovori o povremenim i privremenim poslovima nijesu dostavljani, kao ni informacije o oblastima na koje se ovi ugovori odnose”, navodi Mašković.

Mašković dodaje da je u Javnoj ustanovi ,,Kakaricka gora’’ u istom periodu zaključeno 7 ugovora o djelu, dok je 6 ugovora sklopljeno u sekretarijatu Komunalne inspekcije. U Sekretarijatu za saobraćaj, prema njegovim riječima, zaključen je jedan Ugovor o djelu čija je vrijednost 700 eura.

,,U okviru sekretarijata za preduzetništvo i investicije u prvih 6 mjeseci rada nove gradske uprave zaključena su dva Ugovora o djelu čija najmanja vrijednost je 700,00 eura pojedinačno, dok Ugovora o povremenim i privremenim poslovima nije bilo. U Sekretarijatu za socijalno staranje zaključeno je šest Ugovora o djelu”, objašnjava Mašković.

Kazao je da su u okviru Direkcije za imovinu zaključeno četiri Ugovora o djelu, dok je u Službama za informacioni sistem i Glavnog administratora u prvih šest mjeseci rada nove gradske uprave zaključen po jedan Ugovor o djelu.

,,Kada je riječ o JU KIC ‘Budo Tomović’ u prvih šest mjeseci rada nove gradske uprave zaključeno je sedam Ugovora o djelu čija najmanja vrijednost je 100,00 eura, a najveća 550,00 eura, dok nije bilo zaključenih Ugovora o privremenim i povremenim poslovima. Zaključeni ugovori odnose se na poslove iz nadležnosti ove Javne ustanove. Kada je riječ o Službi za građane u prvih šest mjeseci rada nove gradske uprave zaključeno je sedam Ugovora o djelu’’, ističe on.

Mašković je kazao da su u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović” zaključena tri Ugovora o djelu, dok je isti broj sklopljen u okviru Sekretarijata za zajedničke poslove. Navodi, da je u Gradskom pozorištu zaključeno 107 Ugovora o djelu i 55 Ugovora o autorskom honoraru čija najveća vrijednost iznosi 3. 250 eura. U javnoj ustanovi Muzeji i Galerije, dodaje, zaključeno je 80 ugovora o djelu.

,,Služba gradonačelnice GG, Služba za odnose s javnošću i Služba za međunarodne odnose i partnerstva nisu dostavile ugovore o zapošljavanju. Dakle, mi nemamo podatke koliko je zaposlenih u kabinetu gradonačelnice i njenih zamjenika, kao ni u ove dvije navedene službe”, objašnjava Mašković.

To je, kako kaže, grubo kršenje poslovnika Skupštine Glavnog grada, jer je, kako objašnjava, gradonačelnica bila dužna da dostavi pomenute podatke. Kao posebno problematično ističe kumulativan iznos koji je utrošen za Ugovore ove vrste, a koji takođe nije poznat. Mašković zaključuje da je pored masovnog zapošljavanja u radu nove Gradske uprave uočeno mnogo problema zbog kojih Podgorica ne napreduje ni u jednom segmentu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve