Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Glavni grad Klikovcu: Zbog DPS nemamo nadležnost nad informacionim sistemom

Oni dodaju da je u redovnom radu učinjeno sve u skladu sa procedurama, bez bilo kakve štete po građane i lokalnu upravu

Glavni grad je uputio reagovanje povodom navoda Šefa kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada Andrije Klikovca, koji je kazao da se ‘tajno se iznose podaci građana Podgorice iz sistema Glavnog grada’

“Odbornik Demokratske partije socijalista Andrija Klikovac je iznošenjem neistina oko održavanja informacionog sistema Glavnog grada po ko zna koji put pokazao besmislenost stavova koje zastupa, saopštili su iz Glavnog grada.“Glavni grad je upravo zbog strožeg nadzora rada, čega nije bilo decenijama u gradskoj upravi, preduzeo pravovremene radnje oko aktivnosti na ovom sistemu”, saopštili su iz Glavnog grada.

Oni dodaju da je u redovnom radu učinjeno sve u skladu sa procedurama, bez bilo kakve štete po građane i lokalnu upravu.

Pravo pitanje je, kako su kazali, otkud odborniku Klikovcu pristup službenim internim prepiskama i osjetljivim podacima zarad njihove zloupotrebe, što će posebno biti u fokusu nadležnih.

“Takođe ga podsjećamo da su zaista tragikomični pokušaji kačenja odgovornosti drugima za probleme koje je stvorila baš njegova partija, zbog čega su od strane sadašnje vlasti pokrenute mnoge revizije i kontrole”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Iz Glavnog grada su kazali da žele reći da je uprava modernizaciju informacionog sistema i veću sigurnost podataka sebi postavila kao jedan od prioriteta, za razliku od kompletnog javašluka koji je na tom polju ostavila prethodna vlast.

“O tome kako je DPS vodio računa dovoljno govori činjenica da su jedan od najvažnijih registara, a koji pripada Upravi lokalnih javnih prihoda, uključujući i sve osjetljive podatke građana, trajno iznijeli iz informacionog sistema Glavnog grada. Zbog takvog postupka, u ovom trenutku ne samo Glavni grad, već nijedna stručna služba javne uprave nema nadležnost nad tim sistemom koji je u potpunosti prepušten spoljnim partnerima”, saopštili su.

Iz tih razloga, ističu da su više nego odlučni da stanu na put takvom neodgovornom odnosu u cilju zaštite interesa Podgorice i njenih građana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve