Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Dogovor o formiranju Vlade do 19. januara, DF-u mjesto potpredsjednika

Prema njegovim riječima dogovor o formiranju Vlade biće završen do 19. a 20. januara će biti raspisani predsjednički izbori

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je da će taj politički savez dobiti mjesto potpredsjednika u novoj vladi koja bi trebalo da bude formirana do 19. januara.

Kako je kazao, dan prije toga, prema načelnom dogovoru, biće raspisani predsjednički izbori.

Mandić je rekao da će tokom dana obavijestiti kada će i formalno lider Demosa Miodrag Lekić biti predstavljen kao mandatara za sastav nove vlade.

Prema njegovim riječima, Zakon ne predviđa mogućnost da predsjednica Skupštine Danijela Đurović može da povjeri mandat Miodragu Lekiću, već je to nadležnost predsjednika države.

”Željeli smo konsultacije da on povjeri mandat onome ko ima 41 potpis”, rekao je Mandić.

S obzirom na to da Đukanović to nije htio da uradi, Mandić je ukazao da postoji član zakona koji govori da samim činom predaje 41 potpisa predsjedniku, a ako on ne završi konsultacije, onda se to završava u parlamentu.

Komentarišući stav jednog lidera PzP Nebojše Medojevića da neće podržati Vladu ukoliko im se ne da mjesto potpredsjednika i koordinatora bezbjednosnog sektora sektora, kazao je da je Medojević čovjek koji se godinama bavio bezbjednosnim sektorom, i da je čekao da se uhvati u koštac sa kriminalom.

“Medojević je jedan od političara koji se najviše bavio pitanjem bezbijednosti i ima sjajne preference, ali nisam ja mandatar nego Lekić, pa će on to pitanje dati konačan odgovor”.

Upitan da li to mjesto može biti blokada da se formira Vlada,  Mandić kaže da misli da se može formirati vlada.

“Nećemo ići na odmor, čvrsto vjerujem da će biti izabrana Vlada”.

Prema njegovim riječima dogovor o formiranju Vlade biće završen do 19. a 20. januara će biti raspisani predsjednički izbori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lada
29.12.2022-17:26 17:26

MRŠ!