Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Majstori obesmišljavanja?!

Na njihovu žalost, nije teško pronaći odgovore na ovakvo populističko, demagoško i prevarantski providno ponašanje.

Piše: Miodrag Miko Živković

Nakon što su pobrali političku slavu, iako su nevoljno i na silu glasali za “Rezoluciju o genocidu u Srebrenici”, Bečićeve Demokrate, kao pravi majstori obesmišljavanja, ne čekajući ni časa, predlažu Skupštini novu “Rezoluciju o genocidu u Pivi i Velici”.

Na njihovu žalost, nije teško pronaći odgovore na ovakvo populističko, demagoško i prevarantski providno ponašanje.

Na ovakav postupak su se odlučili…

– Kako bi relativizovali i umanjili značaj upravo donesene “Rezolucije o genocidu u Srebrenici”;
– Jer se žele dodvoriti svom brojnom desničarskom i pročetničkom biračkom tijelu, koje su razočarali glasanjem za srebrenički genocid;
– Jer žele otupjeti oštricu kritika iz Beograda na njihov račun i pokazati da saosjećaju sa pravoslavnim žrtvama zločina iz II svjetskog rata.

Ovakvim svojim interesnim i selektivnim pristupom suočavanja sa prošlošću, ovi mlađani populisti pokazali su svoje zavidno i raskošno neznanje istorije, jer da su znali prave istorijske činjenice, vjerovatno ovako nešto ne bi predlagali.

– Nijesu znali da su u zločinu i pokolju u Velici učestvovali i četnici, prema kojima oni gaje posebne sentimente i blagonaklonost;
– Nijesu znali da su ovi zločini bili strašna odmazda civilnom stanovništvu zbog podrške i saradnje sa partizanskim pokretom, jer da su podržavali četnički pokret, tih zločina nikada ne bi ni bilo i
– Potpuno su zanemariili da je “genocid” kao “zločin nad zločinima” i terminološki i kao krivično djelo uveden Konvencijom UN od 9. decembra 1948. godine ili više od 4 godine, nakon užasnih zločina u Pivi i Velici, koje oni olako, iz neznanja i kreativno kvalifikuju, ne slučajno genocidom.

Ne znaju ove mlađane junoše da je selektivan pristup suočavanja sa našom tragičnom i bolnom prošlošću veoma opasan jer kopaju po još očigledno nezacijeljenim ranama. Ne znaju i ne žele znati u postizanju svojih prljavih političkih koristi, da nijesu dorasli ni na koji način ovako ozbiljnoj raboti.

Njihova selektivnost je posebno bolna, ako znamo, a nažalost dobro znamo njihov muk i potpuno zanemarivanje najvećih zločina ili “zločina nad zločinima” koje je crnogorski narod pretrpio od 1918. do 1929. godine od svirepih srpskih okupatora.

Zato su Demokrate samo sitne i neznavene političke šićardžije i majstori obesmišljavanja, a ne borci za pravdu, kako žele sebe predstaviti.

Podlost njihovog lidera, izrečena prethodnih dana, da “genocid nema vjeru i naciju” je poseban doprinos besčašću, jer je srebrenički genocid, kao i svi veliki zločini u prethodnom ratu, upravo rezultat vjerskog i nacionalnog istrebljenja i mržnje.

Sve ovo napisah da bi lakše razumjeli ove ozbiljne političke konvertite i prevarante, koji svoj inters pokušavaju naći i onamo gdje ga niko sa malo zdravog razuma, ne bi nikada potražio.

Pametnome dosta!

FACEBOOK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Majstori obesmišljavanja?! – CG Vijesti
18.07.2021-13:17 13:17

[…] Aktuelno […]