Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Zadnja je ura – na okup

''Vrijeme je na izmaku, svi na okup, jer će samo tako biti VJEČNA CRNA GORA''

Predsjednik Savjeta “Građanske inicijative 21. maj”, Miodrag – Miko Živković kazao je da je ta politička struktura za krako vrijeme, javnim istupima njenih članova, organizovanjem i pomaganjem građanskih protesta, te učešćem na njima, dala svoj skromni doprinos u emancipaciji građanske svijesti svih onih koji nemaju rezervne domovine, do jedine i zajedničke Crne Gore.

“Kada smo osnovali Građansku inicijativu 21. maj”, prije nešto više od godinu dana, željeli smo dati svoj doprinos da se Crna Gora vrati sebi, sačuva svoju nezavisnost, sekularnost, građanski i antifašistički karakter, međuvjerski i međunacionalni sklad”, istakao je Živković.

On je naveo da su se sve vrijednosti na kojima počiva Crna Gora, pa samim tim i njen sami opstanak, našle na udaru klero-šovinističkog, velikosrpskog projekta koji je prema njegovim riječima osmišljen u Beogradu i Moskvi, odakle je pomagan i podstican na sve moguće načine, a povjeren za realizaciju crkvi Srbije i domaćim snagama sa ciljem zatiranja Crne Gore do konačnog nestanka.

“I, ne pišem ovo da bih afirmisao GI “21 maj”, koja je po svojoj prirodi i koncepciji oslobođena stranačkih interesa i ima samo jedan interes – kako spasiti i pomoći Crnoj Gori, nego zbog jedine prave reakcije svih onih kojima je ova zemlja u srcu, da joj pomognu i da je spase u vremenu i trenucima koji su odlučujući za njen opstanak.
Nalazeći se već dvije godine na otvorenom i ničim skrivenom velikosrpskom udaru, Crna Gora posrće, jer je izložena neviđenom mrcvarenju i urušavanj svih vrijednosti i temelja na kojima je sazdana”, dodaje Živković.

On ističe da se, pred očima svih urušava crnogorski građanski karakter, a svetosavski vjerski fanatizam zamjenjuje naše sekularno uređenje.

“Istorijski revizionizam i obračun sa antifašizmom, sve više liči na pakao koji nijesmo mogli ni zamisliti, a naši okupatori su zvijerski udarili i u temelje našeg međuvjerskog i međunacionalnog sklada sa namjerom da od ove zemlje ne ostane ništa do zgarišta”, navodi Živković.

Poručuje za sve one koji su se nadali i vjerovali da će vlada Dritana Abazovića biti drugačija od prethodne apostolske vlade koju je pravio isti taj Abazović, pa i zbog toga što su takvu vladu podržale građanske, Evropske i Crnogorske stranke, ne smije više biti iluzija, jer je ova vlada mnogo opasnija i gora za Crnu Goru od vlade koju je naslijedila.

“Valjda je sada svakome ko voli ovu zemlju, sasvim jasno da Abazovićeva vlada uz potpuno odsustvo stida i odgovornosti demonstrira neviđenu odanost i vjernost velikosrpskom projektu, čineći sve da od Crne Gore napravi još jednu Srpsku zemlju”, ističe Živković.

On ocjenjuje da ugovor koji žele potpisati sa crkvom Srbije i na taj način, državnim potpisom ovjeriti da nikada nijesmo postojali ni kao država, ni kao narod, samo je posljednja kap u prepunoj čaši, zbog koje više ne smijemo stojati skrštenih ruku kao nijemi posmatrači sopstvene propasti.

“I sam sam lično, prije samo godinu dana zagovarao izlazak na buduće izbore u dvije kolone, smatrajući to najboljim rješenjem za Crnu Goru. Vjerovao sam u minimum demokratskih uslova na tim izborima i naravno nijesam vjerovao da će do danas u ovolikoj mjeri razgraditi sve vrijedno u ovoj zemlji”, dodaje Živković.

Prema njegovim riječima, danas je realnost mnogo drugačija. Slika i prilika današnje Crne Gore je mnogo, mnogo sumornija.

“Ankete za ispitivanje javnog mnjenja koje smo radili u posljednjoj godini dana, ubjedljivo i nedvosmisleno govore u prilog zajedničkog i jedinstvenog nastupa svih građanskih, crnogorskih i evropskih snaga. Sada je više nego jasno da se ova zemlja može odbraniti i spasiti od ovog velikosrpskog udara, samo zajedništvom, dogovorom i predanošću svih onih koji je vole i poštuju”, kauzao je on.

Zato je važno, dodaje, “da više ne gubimo vrijeme u ispraznoj politici u kojoj sve dublje tonemo. Nije ovo partija šaha kako neki vole da kažu, a i ako jeste, moramo biti svjesni da nam prijeti mat”.

Ocjenjuje da je to borba za goli opstanak države i svih naroda koji u njoj žive i čine njeno najveće bogatstvo, uz poruku da “Ovo mora biti pametna i mirna borba da spasimo ono što je naše i zbog nas i zbog svog potomstva”.

“Strašno je važno da ovu poruku najdobranamjernije shvate sve političke stranke sa crnogorskog građanskog spektra, stranke koje zastupaju manjinske narode u Crnoj Gori, nevladin sektor koji ovu zemlju doživljava svojom, a ne tuđom prćijom i svi pojedinci koji mogu dati svoj doprinos očuvanju svoje jedine domovine. Moramo se osloboditi svih sujeta i razloga koji su nas dijelili i sve stranačke interese staviti po strani. Domovina se ovog puta može i mora odbraniti zajedništvom, međusobnim razumijevanjem i poštovanjem, baš onako kako smo to uradili 2006. godine, kada smo obnovili nezavisnost”, poručuje Živković.

Za ovako značajan poduhvat, najveća je odgovornost na najvećim političkim subjektima i želim vjerovati da su shvatili ozbiljnost političkog trenutka i da će najzad obuzdati svoju sebičnost i pravilnije gledati u sliku o sopstvenoj veličini i značaju.

“Ako budemo zajedno, svi smo pobijedili i što je najvažnije, pobijedila je Crna Gora, a ako toga ne bude, svi smo gubitnici, a Crna Gora će nestati kao kap u moru “srpskog sveta”. Kada treba krenuti sa ujedinjenjem? SADA I ODMAH ! ZADNJA JE URA – NA OKUP, svi građani kojima je ova zemlja u srcu, bilo da su Crnogorci, Bošnjaci, Muslimani, Albanci, Hrvati ili bilo koji drugi. Treba nam zajedništvo svih koji Crnu Goru žele sačuvati kao nezavisnu, građansku, sekularnu, antifašističku zemlju svih nas koji u njoj živimo”, kazao je Živković.

On ističe da, ovoga puta građani moraju nešto uraditi za Crnu Goru, dodajući, “Ponovimo još ubjedljivije uspjeh sa refrenduma od 2006. godine, jer to možemo, to Crna Gora zaslužuje i od nas očekuje”.

“A, onda u tom zajedništvu i jedinstvu koje sada uspostavimo, napravimo diskontinuitet sa svim dosadašnjim vladama, izaberimo najbolje što ova zemlja ima i najzad izauvijek okrenimo ovaj brod u pravom smjeru, daleko od ovog užasa koji nas razara. Vrijeme je na izmaku, svi na okup, jer će samo tako biti VJEČNA CRNA GORA”, zaključio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zoran icevic
01.08.2022-14:11 14:11

ZASYO NE OBJAVITE KOMENTAR ???????

BobZeković
01.08.2022-14:20 14:20

SADA I ODMAH ! ZADNJA JE URA – NA OKUP! Moja sitnica je svim srcem i dušom za to. KADA, KAKO, GDJE i KO će nas okupit gospodine Živkoviću? ČEKAMO KA ZAPETE PUŠKE. U MEĐUVREMENU I RADIMO PUNO ZA OČUBAJE NAŠE CRNE GORE. UJEDINIMO TO U SNAŽANA OTPOR SRPSKOM OKUPATORU, U ČOJSKI ODLUČAN ODGOVOR VJEKOVNOM, PODMUKLOM, KRVOŽEDNOM ZAVOJEVAČU SRBIJI.

DUKLJA
07.08.2022-13:01 13:01

PROSJEČNO PAMETNOM GRAĐANINU CRNE GORE KOJI VOLI I POŠTUJE SVOJU DOMOVINU NEOPHODNO JE DETALJNO OBJASNITI ANGAŽOVANJE VLADIMIRA PAVIĆEVIĆA ,POTPREDSJEDNIKA NOVE STRANKE (REPUBLIKA SRBIJA) I POSLANIKA U NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRBIJE ,ZA PREDSJEDNIKA CRNOGORSKE STRANKE 2018 GODINE. DA LI JE TADAŠNJE NJEGOVO ANGAŽOVANJE BILO DIRIGOVANO IZ BEOGRADA,ILI JE VAŠA GRUPA ZAKLJUČILILA DA JE TO INTERES CRNEGORE.NA TO TREBA DA ODGOVORITE VI KOJI STE DIREKTNO UČESTVOVALI U NJEGOVOM ANGAŽOVANJU. TO JEST ONI KOJI SU GA SA VAMA DOVUKLI IZ BEOGRADA I IMENOVALI ZA PREDSJEDNIKA CRNOGORSKE (STRANKE).SADA JE NEPOMENIK SAVJETNIK SRPSKOG PATRIOTE VLADIMIRA JOKOVIĆA,POTPESJEDNIKA U 43 VLADI CRNE GORE.ZA SADA TOLIKO.