Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Stavljena tačka na kriminalizaciju Belvedera i progon neistomišljenika, Vlada da se izvini građanima

Iz partije navode da najmanje što može da uradi Vlada Crne Gore – jeste da uputi javno izvinjenje

Odbacivanjem krivičnih prijava od strane Osnovnog državnog tužilaštva protiv nekoliko desetina građana, koje je policija teretila za kriminalno udruživanje zbog demonstracija na Belvederu u septembru 2021, konačno je stavljena tačka na pokušaje kriminalizacije Belvedera i progon neistomišljenika ove vlasti, poručili su iz Liberalne partije (LPCG).

Iz partije navode da najmanje što može da uradi Vlada Crne Gore – jeste da uputi javno izvinjenje.

“Nakon ovakvog sudskog epiloga i dugogodišnje agonije onih građana koji su javno demonstrirali protiv Vlade i zbog toga doživjeli linč, najmanje što može da uradi Vlada jeste da uputi javno izvinjenje za takav linč a inspiratori progona moraju odgovarati za crtanje meta građanima, prije svega tadašnji premijer Krivokapić i njegov nasljednik Abazović. Među mnogim istaknutim aktivistima i građanina, progon su sve ove godine preživljavali i istaknuti članovi i funkcioneri Liberalne partije koji su bili krivično gonjeni zbog prisustva na demonstracijama na Belvederu, tadašnji predsjednik LP Andrija Popović, potpredsjednici partije i mnogi članovi i simpatizeri”, naveli su iz LP-a.

Uoči samih parlamentarnih izbora nakon što je najavila svoju kandidaturu, kako ističu, tužilaštvo je u “sred kampanje pozvalo aktuelnu potpredsjednicu Marković da da izjavu ovim povodom”.

“Uprkos svemu tome, nijesmo vršili pritisak na tužilaštvo i nadležne organe već smo vjerovali u njihovu nezavisnost i profesionalan odnos ljudi koji rade u ovim institucijma, što će se ispostaviti kao ispravno, a pravda kao dostižna. Propao je još jedan sraman pokušaj kriminalizacije odbrane građanske Crne Gore, gušenje građanskog otpora, zastrašivanja neistomišljenika i zavođenja Crne Gore pod tuđe interese, jednako kako su propale i nestale obije Vlade koje su dovele Crnu Goru na ivicu sukoba i ostale upamćene po progonu sopstvenih građana za tuđe interese i velikodržavne nacionalističke agende”, zaključuju iz Liberalne partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
05.08.2023-15:15 15:15

Da vlada ss-organizacije uputi izvinjenje..vi ste stvarno gori od njih..Njima treba suditi..Udar na cetinjski narod..koji su branili svoju svojinu..nasilno osvajanje Manastira Cetinje..je kriminalni akt..oni –cetnici–i svi koji su bili prisuti..moraju da napuste imovinu drzave CG..Nasilje..je kriminalni cin..

dpero
05.08.2023-15:15 15:15

Sta iamju fasiti da se izvinjavaju , DOLJE VLADA CETNIKA!