Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Sjutra u podne protest ispred Ustavnog suda, ćute na diskriminaciju od strane Opštine Nikšić

Povod protesta je ranije predata inicijativa liberala prema Ustavnom sudu Crne Gore o ocjeni ustavnosti člana Statuta 9 Opštine Nikšić, odnosno dodavanja člana 9a koji je neustavan a koji uvodi crkvenu slavu kao Dan Opštine

Potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković pozvala je građane da joj se pridruže na protestu ispred Ustavnog suda u Podgorici sjutra 16. aprila u 12 časova.

Povod protesta je, kako ističe, ranije predata inicijativa liberala prema Ustavnom sudu Crne Gore o ocjeni ustavnosti člana Statuta 9 Opštine Nikšić, odnosno dodavanja člana 9a koji je neustavan a koji uvodi crkvenu slavu kao Dan Opštine.

Inicijativu za razmatranje i ukidanje tog neustavnog člana u ime LP Marković je predala 9. maj 2023, a zatražila prije mjesec dana urgenciju po ovom pitanju, ali do danas nije od te institucije stigao nikakav odgovor.

Foto: LP

“Pozivam svoje kolege odbornike u lokalnom parlamentu koji su glasali protiv Statuta, pa i one koji nijesu ako su naknadno shvatili da se krši Ustav, zatim sve suverenističke partije, NVO, građanske aktiviste, intelektualce, pojednice koji zdušno podržavaju brzi ulazak Crne Gore u EU, FKCJ, Maticu crnogorsku, Pen Centar, novinare i sve druge koji su od ,,oslobođenja” 30. avgusta na braniku rušenja Ustava Crne Gore, da nam se pridruže” poručila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
15.04.2024-18:59 18:59

Svaka cast Gospodo. Respekt.

Što
16.04.2024-14:54 14:54

Aktuelno ne objavi danasnji protest kada ste ga već najavili, to nije profesionalno