Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Progon slobodnih medija sve više uzima maha, ”oslobodioci” ne trpe drugačije mišljenje

''Nažalost, lošim pristupom tužilaštva koje sva nepočinstva Kovačevića i ideoloških drugova ocjenjuje kao prihvatljiva, isti su se ohrabrili pa osim najprizemnijih uvreda koje unose u javni prostor, počeli su i krivičnim prijavama da progone druge i drugačije''

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ozbiljno se bori da očuva svoje mjesto na listi istaknutih šovinista i nacionalista Crne Gore, đe se davno upisao, poručuju iz Liberalne partije.

“Nažalost, lošim pristupom tužilaštva koje sva nepočinstva Kovačevića i ideoloških drugova ocjenjuje kao prihvatljiva, isti su se ohrabrili pa osim najprizemnijih uvreda koje unose u javni prostor, počeli su i krivičnim prijavama da progone druge i drugačije. Progon slobodnih medija sve više uzima maha u Crnoj Gori, gotovo da nema nezavisnog medija koji ne podržava politiku vladajuće većine a da nije bio meta različitih udaraca, tužbi i javnog linča, jer “oslobodioci” očigledno ne trpe drugačije mišljenje a posebno ne ogledalo koje im se stavlja pred lice. Zato svjedočimo stalnim pokušajima zastrašivanja, pritisaka i javnog linča, koji sad poprima i institucionalni oblik”, navode u saopštenju.

Žrtva je, dodaju, ovoga puta “Pobjeda” i njen urednik Đuranović, čije se javne kritike u analitičkim članicima ocjenjuju kao podstrijekavanja protiv ličnosti Kovačevića.

“Oduševljava ažurnost tužilaštva koje je istog časa sprovelo postupak, u neđelju popodne “privelo” Đuranovića i procesuiralo Kovačevićeve prijave. Podsjećamo da se trenudno sudi i profesoru Bobanu Batrićeviću zbog kolumne na portalu Antena M, u kojoj je pisao o ulozi SPC, da je nedavno u Herceg Novom “spaljen” Andrej Nikolaidis, takođe zbog kritika društvene stvarnosti. Apelujemo zato na tužilaštvo da se ozbiljno pozabavi očuvanjem temeljnih ljudskih prava i odoli pritiscima, civilni sektor ali i međunarodne organizacije da posebnu pažnju obrate na stanje ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori te na stalne pokušaje ekstremističkih i nacionalističkih krugova da se ona ograniče kroz zastrašivanje i prijetnje svakom ko misli drugačije”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve