Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

LP: Ukoliko nakon jutrašnje zloupotrebe Bečić ne ponudi ostavku, tražićemo da to pitanje pokrene Spajić

Na ovaj način, ističu, Bečić je ogolio plitkost svoje politike i pristupa ozbiljnom poslu kakav je koordinacija službi bezbijednosti, padajući na najosnovnijim stvarima, vođen nezajažljivom željom za samopromocijom, a lišen brige o ugledu i integritetu funkcije koju obnaša

Potpredsjedniku Vlade Aleksi Bečiću nakon jutrašnje teatralnosti, populizma i pokušaja zloupotrebe rada nezavisnih institucija države, ne preostaje ništa drugo već da shvati da je nakon ovog autogola zreo za ostavku, kazali su u Liberalnoj partiji (LPCG).

Bečić je jutros pozdravio akciju hapšenja direktorice Agencije za sprečavanje korupcije iako su u tom momentu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja vršili samo pretres prostorija ASK-a, a iz SDT-a kazali da nikome nijesu stavili lisice na ruke.

U LP-u kažu da svojim djelovanjem Bečić nanosi štetu državi Crnoj Gori i njenom ugledu i integritetu.

– Neshvatljivo je da drugi čovjek Vlade, čije je zaduženje upravo koordinacija službi bezbijednosti, “padne” na takav medijski spin, čestita “hapšenje” direktorice ASK prije nego je ista i “uhapšena”, a da ga neposredno nakon toga Specijalno državno tužilaštvo javno demantuje saopštenjem da zapravo niko nije uhapšen – naglašeno je u saopštenju LP-a.

Na ovaj način, ističu, Bečić je ogolio plitkost svoje politike i pristupa ozbiljnom poslu kakav je koordinacija službi bezbijednosti, padajući na najosnovnijim stvarima, vođen nezajažljivom željom za samopromocijom, a lišen brige o ugledu i integritetu funkcije koju obnaša.

– Ukoliko ovako paušalno Bečić pristupa i drugim aktivnostima u okviruborbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, plašimo se da Crna Gora neće brzo imati bilo kakve kvalitetne rezultate. Ukoliko pak gospodin Bečić ne osjeti potrebu da nakon ovakvog “faula” pokaže ličnu odgovornost i ponudi svoju ostavku na ovu poziciju u Vladi, Liberalna partija će zahtijevati od premijera smjenu Alekse Bečića, vodeći računa o državnim i interesima građana Crne Gore, naročito u trenutku kada Crna Gora očekuje da dobije završna mjerila za članstvo u EU. Ovo će biti odličan test Vladi da pokažu da li zaista brinu za evropsku budućnost Crne Gore ili su samo neozbiljna interesna družina – poručeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
greg
17.04.2024-15:17 15:17

Zbog svojih sjajnih aktivnosti povodom aktuelnih događaja u CG, zbog svog beskomprisno, poštenog i Jasnog pristupa rješavanju aktuelnih pitanja u Crnoj Gori, zbog hrabrog suporastavlljanju diskriminaciji gtađana od strane aktuelne vlsti, zbog sve učestalijeg i bliskijeg kontakta sa građanima i podrške građanima u njihovom svakodnevnom i sve težem životu i radu, Liberalna Partija Crne Gore pridobija simpatIJe i podršku sve većeg broja građana CG. LIBERALNA PARTIJA CG, NEGO ŠTO!