Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Vrijeme da svi akteri pokažu političku zrelost

Lekić je naglasio da se kompleksnost trenutne društvene situacije u državi ogleda u konglomeratu različitih viđenja, pristupa i djelovanja kod esencijalnih pitanja i izazova, od kojih zavisi dalji prosperitet zajednice

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić sastao se danas sa ambasadorkom Kraljevine Belgije u Crnoj Gori Kati Bugenhout. Uz uvjerenje da postoji obostrana spremnost za intenziviranjem političkih i bilateralnih odnosa zasnovanih na parlamentarnoj, ekonomskoj i sveukupnoj saradnji, sagovornici su izrazili nadu da će kao dosljedni saveznici i članice EU u bliskoj budućnosti, još snažnije moći razvijati postojeće kvalitetne relacije, na obostrano zadovoljstvo.

“Izazovnost i složenost aktuelne političke situacije u Crnoj Gori stvara neophodnost konstruktivnog dijaloga između suprostavljenih političkih strana i kao takav je od fundamentalne važnosti za nesmetanu institucionalnu funkcionalnost. Upravo efikasnost i stabilnost institucija garantuje izlazak iz politilke krize i poželjnu dinamiku nastavka puta ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji”, navela je Bugenhout.

Lekić je naglasio da se kompleksnost trenutne društvene situacije u državi ogleda u konglomeratu različitih viđenja, pristupa i djelovanja kod esencijalnih pitanja i izazova, od kojih zavisi dalji prosperitet zajednice.

“Cijenim da je vrijeme da svi akteri pokažu političku zrelost, koja bi nam mogla osigurati dalji nastavak reformskih procesa, što se takođe direktno reflektuje na region u kojem se nalazimo, koji je neodvojivi dio Evrope u istorijskom, kulturnom i ekonomskom smislu”, istakao je Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve