Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Napravljen veliki korak

''Saopštavam da sam tokom pregovaranja zalagao za strpljivo poštovanje drugog i postizanje dogovora i povjerenja. Ako budem izabran za premijera to ce biti moj stil, da se trazi zajednički imenitelj'', kazao je Lekić

Lider Demosa Miodrag Lekić kojeg stara parlamentarna većina predlaže za mandatara za sastav nove vlade, izjavio je da je danas napravljen veliki korak.

“Legalnost političkog sistema je vraćena time što se otvara perspektiva da se konstiruiše vlada na bazi izborne volje. Saopštavam da sam tokom pregovaranja zalagao za strpljivo poštovanje drugog i postizanje dogovora i povjerenja. Ako budem izabran za premijera to ce biti moj stil, da se trazi zajednički imenitelj”, kazao je Lekić.

“Nijesam se ni u jednom trenutku samopredlagao a bio sam spreman da glasam za druge predloge. Svaka partija treba da postigne svoju afirmaciju time što doprinosi opštem cilju. Zahvaljujem kolegama što su istakli širinu i demantovana je priča o egoizmu stranaka”, navodi Lekić.

Upitan da li ima sumnju da li će mu Milo Đukanović dati mandat kaže da se radi o elementarnim pojmovima demokratije te da ne očekuje da predsjednik osporava bazične principe demokratije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
19.09.2022-18:18 18:18

Bravo! Već drugo ima nasu podršku.Izgleda da počinje da prevladuje razum u crnogorskoj politici.