Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Lekić: Bez zvaničnog stava institucija građanima ostaje da sve sami shvate

Dok članovi vlade juče na distanci i elektronski glasaju, nadglasavaju i nadgornjavaju se oko formiranja novog državnog preduzeća novcem iz budžeta, dok danas policija izvještava u obliku vapaja povodom sjutrašnjeg protesta, niko u zemlji sa političkog vrha da uputi ozbiljnu izjavu koja je ujedno i obraćanje građanima. Izjavu sa pozicije autoriteta države, saopštio je danas predsjednik DEMOS-a Miodrag Lekić

Dok članovi vlade juče na distanci i elektronski glasaju, nadglasavaju i nadgornjavaju se oko formiranja novog državnog preduzeća novcem iz budžeta, dok danas policija izvještava u obliku vapaja povodom sjutrašnjeg protesta, niko u zemlji sa političkog vrha da uputi ozbiljnu izjavu koja je ujedno i obraćanje građanima. Izjavu sa pozicije autoriteta države, saopštio je danas predsjednik DEMOS-a Miodrag Lekić.

“Ako jedino premijer ne smatra da je njegova jedina izjava o temi da mu ne treba pratnja na Cetinju državnička i za građane smirujuća. Ostaje onda da će građani sami znati da zaključe i razlikuju sljedeće: s jedne strane demokratsko pravo na proteste i s druge pretenziju da se iza retorike nespornog nacionalnog dostojanstva promoviše poziv na obnovu autoritarnog sistema, nekontrolisane vlasti u kriminalizovanom društvu”, objavio je on na Facebook-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve