Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Krstović: Rad SO blokiran do maksimalnih granica, Boljević: Zetom se upravlja iz drugih centara

Krstović je rekao da je ovo šesta sjednica koja nije održana jer nije bilo kvoruma, a da bi on postojao trebalo bi da se pojave inicijatori odluka

Predsjednik Skupštine opštine Zeta Luka Krstović je, nakon i danas odložene sjednice na kojoj je trebalo da se razmatra inicijativa za njegovu smjenu, kazao da je do maksimalnih granica blokiran rad lokalnog parlamenta i još jednom je pozvao odbornike koalicije “Za budućnost Zete” da se vrate plenarnim zasijedanjima.

Krstović je rekao da je ovo šesta sjednica koja nije održana jer nije bilo kvoruma, a da bi on postojao trebalo bi da se pojave inicijatori odluka.

– Pozivamo ih da se vrate na sjednice, učestvuju u donošenju odluka i na taj način učine prohodnim put koji smo zajedno zacrtali, a koji je u interesu građana Zete i naprtka čitave opštine – rekao je Krstović novinarima u SO Zeta.

On je rekao da nije precizno definisano Poslovnikom koliko se može odlagati sjednice sa istim tačkama dnenvog reda, ali ističe da po Zakonu o lokalnoj samoupravi ona mora biti završena u roku od tri mjeseca od momenta zakazivanja.

– Nadam se da će se odbornici iz nekadašnjeg DF-a pojaviti na novu sjednicu zakazanu za 1. avgust. Imamo zakazanu sjednicu i za 4. avgust sa 17 tačaka dnevnog reda, vjerujem da je iduća sedmica sedmica povratka kolega odbornika iz koalicije “Za budućnost Zete” – naglasio je Krstović.

On je ponovio da, što se tiče Demokratske Crne Gore, koalicija na lokalnom nivou stabilna.

Šef Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Zeta Miroslav Boljević kazao je da svjedočimo klasičnoj blokadi parlamenta u momentu kad je najpotrebnije da on funkcioniše.

– Siguran sam da nisu dobili mandat od građana Zete da blokiraju rad opštine, nego da je razvijaju. U ovom momentu je najvažnije da donosimo odluke koje će se direktno reflektovati na kvalitetniji život naših stanovnika – naglasio je Boljević.

Prema njegovim riječima, u prethodnom periodu su odbornici nekadašnjeg DF-a bili kadri da svoj naum, za koji su podnijeli inicijativu, i ostvare, “međutim stigla je naredba iz centarala njihovih partija i svoj stav su revidirali ili ga odložili za naredni period”.

– Jasno se donosi zaključak da se Zetom ne upravlja iz Zete, nego iz drugih centara. Ne znam čemu ovo vodi, ali nešto se mora mijenjati kako bi ova opština profunkcionisala – poručio je Boljević.

On je podsjetio da DPS nije glasao da Krstović bude prvi čovjek lokalnog parlamenta, odnosno bili su uzdržani. Za sada, kako kaže Boljević, imaju korektnu saradnju sa predsjednikom SO.

– Ali još nismo donijeli neke važne odluke kako bi definisali svoj stav. Dobili su mandat od građana, mi nismo bili protiv izbora Krstovića, ali on nije izabran našim glasovima, tako da neće biti ni razrješavan našim glasovima – naveo je Boljević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve